Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кирил Петков: 1/3 от украинската армия е унищожена /Видео/

Кирил Петков: 1/3 от украинската армия е унищожена /Видео/

"Днес продължават разговорите, но със сигурност ще засегнат руската икономика и важни хора, взели решението за инвазията", коментира Петков.

Никой не очакваше толкова бърза и масирана атака с жертви в Украйна. Една трета от украинската армия вече е унищожена, има взривове в цяла та страна. Това коментира премиерът Кирил Петков пред журналисти в Брюксел.От думите му става ясно, че ЕС излиза с общи действия, които включват общи мерки. Той заяви, че България подкрепя всички мнения и няма никакъв начин да се делим от групата и да имаме по-уклончиво мнение.

„Беше много емоционален разговор, включи се Володимир Зеленски от Украйна и завърши с думите „...не знам дали ще ви видя отново пак, защото съм в листа". Едно е да виждаме жертвите, друго е да виждаш някого с въпрос на часове дали ще оцелее”, каза още българският премиер.

"Днес продължават разговорите, но със сигурност ще засегнат руската икономика и важни хора, взели решението за инвазията. Русия не се интересува от действията на Европа, но всяка агресия трябва да има цена. Тези санкции трябва да нанесат болка върху тези, от които зависи, по начин, по който може да повлияе на техните решения. Има нещо, което Путин не осъзнава - ние вече живеем в много глобален свят. Светът е свързан и не може да си ограничиш свързаността с най-големия пазар в света", подчерта Петков. 

„Млади момчета - и от украинска, и от руска страна, в момента умират заради един лидер, който седи от другата страна на масата и взима ужасно грешни решения. Руските войници дори не са знаели, че отиват на боеве - мислели са, че ще участват в учения”, допълни Петков. По думите му с тези мерки ЕС иска да покаже, че не може да стои безучастно. Лидерите ще работят заедно против хибридните атаки, които се очакват от страна на Русия. По думите на Петков гръцката газова връзка оттук нататък не е само важна, тя става основен приоритет.

„Ние трябва да сме готови и за ответни санкции”, подчерта той.По думите му никоя от европейските страни не се страхува от мигрантската вълна, която ще дойде от Украйна към Европа."Никой от европейските страни не се страхува от мигрантската вълна, която ще дойде от Украйна към Европа. Това не е бежанската вълна, с която сме свикнали. Това са едни европейци, на които току-що са им взривили летището, това са програмисти, които искат да има интернет, за да работят. И ние, и всички други страни сме готови да посрещнем хората", каза още премиерът.

Видео: NOVAnews
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Коментари

  • Жоро
    26 фев 2022 02:01

    Кирчо много внимавай какво говориш. Допускаш грешки, ама не граматически, ами жизненоважни за народа.

    0 : 0

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега