Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Китайският лидер Си Цзинпин пристигна в Москва за среща с Путин

Китайският лидер Си Цзинпин пристигна в Москва за среща с Путин

Кремъл приветства мирния план на Китай за Украйна и заяви, че той ще бъде обсъден на разговорите между Путин и Си, които ще започнат днес на вечеря.

Китайският лидер Си Цзинпин днес пристигна в Москва на тридневно посещение, което дава силен политически тласък на руския президент Владимир Путин на фона на продължаващите боеве в Украйна, съобщи Асошиейтед прес.

Китай и Русия определиха пътуването на Си като част от усилията за по-нататъшно задълбочаване на тяхното "безгранично приятелство".

Кремъл приветства мирния план на Китай за Украйна и заяви, че той ще бъде обсъден на разговорите между Путин и Си, които ще започнат днес на вечеря.

Пекин призова за прекратяване на огъня, но Вашингтон категорично отхвърли идеята, защото тя би затвърдила успехите на Кремъл на бойното поле.

Пътуването на Си до Русия идва, след като в петък Международният наказателен съд (МНС) издаде заповед за ареста на Путин по обвинения във военни престъпления. Кремъл, който не признава юрисдикцията на МНС, отхвърли неговия ход като "правно невалиден". 

Китайското външно министерство днес призова МНС да "зачита юрисдикционния имунитет" на държавния глава и да "избягва политизирането и двойните стандарти".

Китай гледа на Русия като на източник на нефт и газ за своята жадна за енергия икономика и като на партньор в противопоставянето на това, което и двете страни смятат за американска доминация в световните дела.

Източник: БТА
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега