Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кличко разкритикува Зеленски и призова за честност по отношение на ситуацията

Кличко разкритикува Зеленски и призова за честност по отношение на ситуацията

В интервюто си Кличко също така благодари на Германия за осигуряването на противовъздушни системи, но разкритикува отказа ѝ да предостави на Украйна крилати ракети с голям обсег "Таурус".

Кметът на Киев Виталий Кличко разкритикува украинския президент Володимир Зеленски в интервю за швейцарската новинарска емисия "Двадесет минути" (20 Minuten), което днес получи широк отзвук в Русия и Украйна, предаде ДПА.

"Хората се питат защо не бяхме по-добре подготвени за тази война, защо Зеленски до последно отричаше, че ще се стигне дотук", заяви Кличко в интервюто, излъчено вчера."Имаше твърде много информация, която не отговаряше на действителността", каза 52-годишният бивш световен шампион по бокс, обвинявайки президента "в грешки". Той призова за честност по отношение на истинското положение на Украйна след руската инвазия. "Зеленски плаща за грешките, които е допуснал", каза още Кличко.

"Разбира се, че можем да лъжем еуфорично народа и партньорите си, но не може да го правим вечно", заяви той, като същевременно изрази ясна подкрепа за началника на украинския генерален щаб генерал Валерий Залужний, който преди месец предизвика критики, когато заяви, че войната е достигнала до патова ситуация.

"Той каза истината", каза Кличко в интервюто. "Понякога хората не искат да чуят истината, но в крайна сметка той е отговорен. Той обясни и обоснова каква е настоящата ситуация", добави кметът на Киев.Кличко се изказа против играенето на политически игри в Украйна. По думите му не трябва да има вътрешни конфликти в страна, която се бори за съществуването си и по тази причина той отказва да обсъжда личните си планове и изразява подкрепа за Зеленски.

"Президентът има важна функция днес и ние трябва да го подкрепяме до края на войната. Но когато войната свърши, всеки политик ще трябва да отговаря за своите неуспехи и грешки", каза Кличко.

В интервюто си Кличко също така благодари на Германия за осигуряването на противовъздушни системи, но разкритикува отказа ѝ да предостави на Украйна крилати ракети с голям обсег "Таурус".

Източник: БТА
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега