Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кметове и губернатори ще решават колко строги мерки срещу Covid-19 да въведат

Кметове и губернатори ще решават колко строги мерки срещу Covid-19 да въведат

Не се планира удължаване на ваканцията за учениците.

Националният оперативен щаб формулира мерки за ограничение разпространението на новия коронавирус, които се разграничават за населени места без случаи на Covid-19 и за регионите с регистрирани заразени пациенти. Това съобщи премиерът на спешния съвет по сигурността в Министерски съвет. Кметовете и областните управители сами ще трябва да преценят доколко строги мерки да въведат. По думите на премиера, не се планира удължаване на ваканцията за учениците. 

"В световен мащаб се очаква пикът да е през септември. До 3 милиона в най-лошия случай ще се разболеят", съобщи още Борисов. Една от "лошите новини" е, че не се очаква повишаването на температурата през летните месеци да повлияе на вируса.

Рано тази сутрин пристигна първият камион с лични предпазни средства от Турция. По-късно днес се очаква да пристигне и останалата част от договорените количества. По линия на тази доставка страната ни ще получи общо 50 000 броя предпазни маски, 100 000 броя защитни очила, 100 000 броя лично предпазно облекло и 150 000 броя калцуни.

Направените предварителни разчети показват, че това количество предпазни средства може да стигне за нуждите на лечебните заведения и други структури за близо месец. Материалите ще бъдат транспортирани от ГКПП "Капитан Андреево" в склад на здравното министерство, откъдето, посредством регионалните здравни инспекции, ще бъдат предоставени на лечебни заведения, центрове за спешна медицинска помощ и други структури.

"Трябва да покрием нуждите на хората, които са на първа линия – спешни приемни отделения, гранични пунктове, полиция, НАП и т. н. Непрекъснато се правят дарения от предпазни средства на нашите регионални здравни власти. Те ги разпределят моментално по болници, центрове, ДКЦ-та, за да може хората да бъдат съхранени. Много е важно да защитим лекарите и сестрите", коментира зам.-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков.

Междувременно днес започна производството на защитни облекла за многократна употреба у нас. Очаква се да се произведат до 2 000 бройки. Премиерът изтъкна, че платът, от който те се правят, е много добър и издържа на 50 пранета.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега