Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кметове от Бургаско: Настояваме за преразглеждане на концесионния договор за летище Бургас

Кметове от Бургаско: Настояваме за преразглеждане на концесионния договор за летище Бургас

С липсата на полети наистина се обрича Южното Черноморие! Което е със значително повече туристи от Северното през лятото. А през останалото време нашите туристически бази нямат шанс да работят, именно заради липса на полети. Нашите градове са лишени от чужди туристи извън сезон. Въпросът вече дори не е регионален, а национален! Засяга цял бранш, засяга всеки един от нас. И това е категоричната позиция на кметовете от Югоизточна България!

Кметовете от Бургаско застанаха зад становището да се преразгледа договорът на "Фрапорт" за концесията на летището. Те обсъдиха темата на днешното заседание на НСОРБ и излязоха с обща позиция, която кметът на Бургас Димитър Николов разпространи в социалната мрежа. Ето какво написа той:

"Днес имахме заседание на Националното сдружение на общините в България. Категорично не можем да приемем случващото се или по-скоро неслучващото се на летище Бургас! Настояваме за целогодишни полети! През годините сме провели стотици разговори с “Фрапорт”, десетки срещи, участвали сме в какви ли не кръгли маси! Няколко Общини дори създадохме фонд за стимулиране на повече полети. И всеки път уверения от “Фрапорт”, че ще направят всичко възможно за целогодишни полети. Никакъв резултат! 

Трябва да е ясно! С липсата на полети наистина се обрича Южното Черноморие! Което е със значително повече туристи от Северното през лятото. А през останалото време нашите туристически бази нямат шанс да работят, именно заради липса на полети. Нашите градове са лишени от чужди туристи извън сезон. Въпросът вече дори не е регионален, а национален! Засяга цял бранш, засяга всеки един от нас. И това е категоричната позиция на кметовете от Югоизточна България! Не сме запознати с концесионния договор, но със сигурност неустойките от развалянето му едва ли биха били по-големи от загубите на туристическия бранш, на регионите, на държавата. 

И докато се наумуваме, туристите ще изтичат към други съседни държави и после ще се чудим защо имаме всички дадености, а все не можем да печелим както тях от туризъм.Настояваме за преразглеждане на концесионния договор за летище Бургас и за клаузи, които задължават концесионера осигуряването на целогодишни полети! Ние, кметовете ще подкрепим всички законови действия на местния бизнес, защото са справедливи и са за бъдещето на целия регион!"
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Коментари

  • Митко Димитров
    28 фев 2024 15:08

    Въх мноо яко чоек

    0 : 0

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега