Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кметът Алексиев подписа договора за саниране на МБАЛ Поморие

Кметът Алексиев подписа договора за саниране на МБАЛ Поморие

Днес кметът Иван Алексиев подписа договора за финансиране на проект „Изпълнение на мерки за повишаване на енергийната ефективност в МБАЛ – Поморие” на Община Поморие по Програма BG04 „Енергийна ефективност и възобновяема енергия”, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.

Днескметът Иван Алексиев подписа договора за финансиране на проект „Изпълнение намерки за повишаване на енергийната ефективност в МБАЛ – Поморие” на ОбщинаПоморие по Програма BG04 „Енергийна ефективност и възобновяема енергия”,финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство2009-2014 г.

Проектъте на стойност 679 009.50лв., 100% безвъзмездна финансова помощ, а целта е повишаване на енергийнатаефективност в МБАЛ Поморие чрез смяна и реконструкция на вътрешната отоплителнаинсталация в болничното заведение. Съществуващата отоплителна инсталация еамортизирана и не се използва от 2009 г. Чрез реализацията на настоящия проект ще бъдатизпълнени и съпътстващистроително-ремонтни работи, които ще подобрят цялостно вътрешната средана болницата.

Част от дейностите по проекта са полагане на нова мазилка,шпакловка и латекс във вътрешните помещения (стени и подови настилки) в кабинети и коридори, ремонт насанитарните помещения, подмяна на фаянсови плочки, ново енергоспестяващоосветление и др.„Изпълнениетона проекта не само ще намали разходите за енергия, но и значително ще подобри болничната среда,съответно качеството напредлаганите услуги иконкурентоспособността на МБАЛ „Поморие”.

Усилията ни санасочени към подобряване условията и услугите в болницата, така че да япревърнат в предпочитаномясто за лечение и родилна дейност сред пациентите в общината, тъй като МБАЛ„Поморие“ е единственото болнично заведение в региона.”, каза кметът Иван Алексиев. Следрешението на Общинския съвет за смяна ръководството на болницата в Поморие,бяха приети спешни мерки за нейното стабилизиране.

Част от гласуваната тазигодина субсидия в размер на 100 000 лева  се използва за ремонт на скенер и мамограф, скоито болницата от години разполага, но не използва поради повреда. През 2016година ще бъде завършено строителството на блока „на специалистите”, чрез койтоОбщината ще привлича външни лекари специалисти, като им предоставя безплатнижилища.   

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега