Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кметът даде информация за новите случаи на Covid-19 в Бургас

Кметът даде информация за новите случаи на Covid-19 в Бургас

Ежедневно се координира работата на институциите и се осъществява стриктен контрол на мерките по дезинфекция на публични пространства и спазване на социалната дистанция. Продължава поръчването на защитни облекла и медицински консумативи за здравните заведения. Това сподели днес кметът Димитър Николов и представи последните данни за епидемиологичната обстановка в града.

Общинският кризисен щаб ще продължи да работи независимо дали извънредната обстановка ще продължи до 1 юли или и след това. Ежедневно се координира работата на институциите и се осъществява стриктен контрол на мерките по дезинфекция на публични пространства и спазване на социалната дистанция. Продължава поръчването на защитни облекла и медицински консумативи за здравните заведения. Това сподели днес кметът Димитър Николов и представи последните данни за епидемиологичната обстановка в града.

"Най-важната ни задача продължава да бъде: при всеки нов случай да установяваме по най-експедитивен начин както източника и пътя на заразата, така и абсолютно всички контактни лица, а след това да извършваме стриктен контрол по спазване на изолацията им. По отношение на двата новорегистрирани случаи: те са на 55-годишна жена и 32-годишен мъж, които са съответно дъщеря и внук на изписана от сливенска болница възрастна жена, носител на коронавирус. И двамата са в добро състояние и са под домашна карантина. Установили сме всички контактни лица и в момента в бургаската референтна лаборатория се извършват ПСР тестове на 45 контактни лица. Ако са отрицателни, те също ще трябва да спазват 14 - дневна карантина", допълни още кметът Николов.

Междувременно вече стартира най-мащабното проучване в България за антитела между 3500 респондента. "До момента вече са тествани около 1000 души и имаме първи резултати, които се анализират от декана на Медицинския факултет в Бургас доц. Велинов. Анализът на цялостните данни ще бъде представен подробно пред обществеността след края на проучването. Това ще ни позволи да представим резултатите от него на големите туроператори, тъй като е важно и за града, и за целия регион, а и за страната да реализираме туристически сезон.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега