Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кметът на Бургас подаде жалба до съда, с която иска отмяна на решението на КЕВР за цената на водата

Кметът на Бургас подаде жалба до съда, с която иска отмяна на решението на КЕВР за цената на водата

„Цената на водата е увеличена заради бъдещи инвестиции, които обаче дружеството ВиК към настоящия момент не е направило, а в същото време събира средства от крайния потребител!“, се казва още в мотивите на жалбата.

Кметът Димитър Николов подаде жалба до Административен съд София- град, с която иска отмяна на решението на КЕВР за цената на водата в Бургас. В нея той настоява решението да бъде обявено за нищожно или незаконосъобразно, тъй като Община Бургас и гражданите на Бургас са персонално засегнати от него. 

„Цената на водата е увеличена заради бъдещи инвестиции, които обаче дружеството ВиК към настоящия момент не е направило, а в същото време събира средства от крайния потребител!“, се казва още в мотивите на жалбата. 

Общински съвет - Бургас не е одобрявал пределни цени на водата, които дружеството ВиК е предложило на КЕВР, а е съгласувал програмата за инвестиции в общината. Основен аргумент за обжалването е разминаването между съдържанието на решението на КЕВР и това, което е съгласувано от общинските съвети.  С решението на КЕВР се утвърждават конкретни показатели и цени на услуги, предоставяни от оператора. Не такова обаче е решението, което са съгласували общинските съвети. 

Новата цена на водата в Бургас е приета за „социално поносима“ от КЕВР, без да е отчетена социално-икономическата обстановка в страната и възможността на домакинствата да поемат този разход. Дружеството ВиК не е предоставило нужните документи пред КЕВР, които да показват как ще бъдат изпълнени приоритетите в Програмата си за инвестиции. Кметът Николов иска от съда решението да бъде обявено за нищожно, тъй като всички документи, на които се основава, са приети от комисия, свикана от председателя на КЕВР Станислав Тодоров, чийто избор впоследствие бе обявен за противоконституционен. Противоконституционно избраният председател е свикал и участвал в заседанието на комисията, в което е прието решение за по-високите цени. 

Също така заявлението за по-високите цени не е представено на общините, членове на Асоциацията по ВиК. Тоест, решението е прието без знанието и съгласието на местната власт. В жалбата кметът на Бургас настоява за спиране изпълнението на решението на КЕВР и преразглеждането му.       
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Коментари

  • Мето
    03 авг 2022 15:42

    Кметът си прави ПР, няма да стане нищо с решението на КЕВР и ще плащаме до стотинка

    1 : 0
  • Бургазлий
    03 авг 2022 14:33

    Кмете, във вас ни е подкрепата и надеждата! Защитавай ни и докажи,че не са прави!Каква е тази държава всеки те скубе,както му хрумне!Затова ВИК и енергото служителите с най високи заплати! На наш гръб се облажват! Безобразие!

    5 : 0

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега