Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кметът на Бургас сформира общински кризисен щаб

Кметът на Бургас сформира общински кризисен щаб

Остава засиленият филтър и дезинфекцията в детските градини и ясли на територията на общината.

Кметът Димитър Николов сформира общински кризисен щаб след заседанието на Министерски съвет и заповедта на министъра на здравеопазването. В него участват директорът на РЗИ Бургас - д-р Георги Паздеров, директорът на УМБАЛ Бургас - д-р Бойко Миразчийски, директорът на Белодробната болница - д-р Трошанова, представители на общинските здравни заведения, представител на Комплексния онкологичен център, заместник-кметовете на Община Бургас и председателят на местния парламент Севдалина Турманова.

Общинският щаб ще координира серия от мерки за превенция на заболяването от Covid-19. Планираните културни мероприятия на територията на общината се отлагат. Планираните спортни събития ще се провеждат без публика. Забранява се провеждането на масови мероприятия с участието на деца. Община Бургас ще стартира информационна кампания сред пенсионерските клубове за превенция на заболяването.

Уведомени са управителите на големите търговски центрове в града и веригите магазини - да извършват няколко пъти на ден дезинфекция на клиентските пространства, както и на количките за пазаруване. 

Автогарите и билетният център на "Александровска" ще бъдат ежедневно дезинфектирани. Автобусите на градския транспорт ще бъдат дезинфектирани всяка вечер. Обществените сгради могат да разчитат на 4 машини за дезинфекция, които се намират в РЗИ Бургас, както и на специализираните дезинфекционни фирми.

Заради липсата на маски за еднократна употреба в аптечната мрежа, Община Бургас ще направи проучване на специализирани фирми, на които да бъдат поръчани количества маски от текстил.

Остава засиленият филтър и дезинфекцията в детските градини и ясли на територията на общината.

"Мерките са превантивни, няма основание за паника и притеснения. Трябва да се опитаме максимално да спазваме препоръките на националния кризисен щаб и съветите на лекарите, за да избегнем опасността от заболяването", каза кметът Николов.   

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега