Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кметът на Несебър представи проект за цялостно благоустрояване на квартал „Възела“ - Слънчев бряг

Кметът на Несебър представи проект за цялостно благоустрояване на квартал „Възела“ - Слънчев бряг

По време на срещата бе разяснено, че цялостното благоустрояване на междублоковите пространства ще започне след края на туристическия сезон.

Кметът на Несебър Николай Димитров се срещна с живущите в  квартал „Възела“ - Слънчев бряг - запад, за да представи коригирания проек за  благоустрояване  на общинските терени в жилищния район.

По-рано през годината първоначалният вариант на  общинския план за модернизация на квартала бе подложен на обсъждане и след като предложенията на гражданите бяха взети под внимание, проектът, с автор  архитект Бонев, бе преработен.

По време на срещата бе разяснено, че цялостното благоустрояване  на междублоковите пространства ще започне след края на туристическия сезон.  „Възела“ е изграден преди повече от 50 години, а през последните 30  на негова територия са извършвани само частични инфраструктурни ремонти.

Сега община Несебър предприема мащабни ремонтни дейности, целящи превръщането на този район на града в  привлекателна жилищна зона с много зеленина и съвременно градоустройство, където най-важната за  модерното строителство  задача – паркинг зони с достатъчен брой – над 340 места, е решена.

В плановете на общината са залегнали всички изискуеми по  съвременните  стандарти елементи: предвидени са   детска и спортна  площадка,  фитнес на открито и кът за тихи игри; ще бъде изпълнен проект за ново улично осветление и оформяне на пешеходни зони, планиран е цялостен ремонт на вътрешно кварталната улична мрежа и оформяне на широки затревени и зацветени пространства и зони за отдих. Важен акцент в проекта, представен от архитект Бонев, е предвиденият зелен шумоAизолиращ пояс от дървесни видове, които ще осигурят прохлада, уединение  и усещане за близост с природата. За спокойствие на гражданите, общината ще изгради система за ограничен достъп  до жилищните зони и съвременна система за абонаментно  паркиране.

В резултат на предприетите мерки за  реконструкция и благоустрояване чувствително  ще повиши качеството на живот  на жителите на квартала и ще се укрепи самочувствието им на граждани на община Несебър.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега