Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кметът Николов: Честит Никулден, бургазлии!

Кметът Николов: Честит Никулден, бургазлии!

За мен е удоволствие да ви поздравя с празника на града - Никулден! Измина още една бургаска година. Заедно имахме много слънчеви дни, поводи за радост и гордост. Като в живия живот, не ни подминаха бурите и ветровете. Заедно изживявахме инцидентите, сполетели наши съграждани. Подкрепяхме ги и живяхме с притесненията им.

Скъпи съграждани,  

За мен е удоволствие да ви поздравя с празника на града - Никулден! Измина още една бургаска година. Заедно имахме много слънчеви дни, поводи за радост и гордост. Като в живия живот, не ни подминаха бурите и ветровете. Заедно изживявахме инцидентите, сполетели наши съграждани. Подкрепяхме ги и живяхме с притесненията им.

Наред с добрите новини, влязохме в световния новинарски обмен и с лоша - с терористичния акт на летището в Сарафово. Бяхме шокирани, но не и уплашени. Въпреки стреса, който изживяхме, бях горд, че съм кмет на бургазлии. Не се подадохме на паника и песимистични прогнози, бяхме общност. Показахме, че се държим заедно и в други трудни за града ни събития. България трябва да вземе пример от реакцията на нас, бургазлиите. Понякога ни наричат чешити, понякога сме люти и нямаме страхове да кажем на глас нелицеприятни за другите думи.

Но знаем, изпадне ли в беда градът ни, трябва ли да подкрепим съграждани, чуем ли името на успял по света бургазлия - сме единни. През изминаващата година заедно изпратихме и страдахме по едно обичано бургаско име - Пламен Ставрев. Сигурен съм, че той днес е тук, на нашия празник.

Заедно подкрепихме постиженията на нашите, бургаските деца в областта на шахмата и математиката. Заедно съпреживявахме изявите на културната ни общност. Подкрепяхме в спортните зали нашите отбори. А тениските, "Аз обичам Бургас" станаха най- желания подарък за нашите съграждани в страната и по света. Заедно се зарадвахме от новината, че Бургас през 2013 - та ще бъде домакин на Световното първенство по математика. Независимо от трудните моменти, затвърдихме самочувствието си, че Бургас се развива.

Само след няколко месеца ще възкръснат някои от най- обичаните символи на града, които сега са строителни площадки - Мостика и Остров "Света Анастасия". А бургазлии ще станат първите собственици на кораб в страната. Продължаваме да разработваме и новите големи инфраструктурни проекти на града.

През 2013 - та , Бургас ще е с обновен и модерен градски транспорт,  с повече велоалеи, с готови проекти за новата спортна зала за 5 000 зрители, за обходния път на града, за масова подмяна на канализацията и водопроводите, за нови атракциони, каквито няма в момента в България. Ще стартираме и ремонтите на най- романтичната улица "Богориди", на площад "Тройката" и улица "Александровска", на старата част на Морската градина. Ще започнем строителството на нов онкодиспансер с поликлиника и хоспис, ще закупим и така необходимия за града ни нов и модерен линеен ускорител.

Ще завършим новите спортни и плувни комплекси. Ще разширим мрежата от спортни и детски площадки в цялата община. И разбира се, ще започнем разработването и на новите проекти за града, с които ще кандидатстваме пред Европа. И всичко това се случва и ще продължи да се случва, защото ние, бургаските "чешити" показахме, че сме бургаската общност. Ще го покажем и през днешния ден, на нашия празник.

И всяка година всички ни се чудят, как в лошо и хубаво време по бургаските улици излизат хиляди хора, за да празнуват заедно. Че са неразривна част от бургаската общност показаха и бургазлиите, които живеят в София. Само преди няколко дни те отпразнуваха заедно в София празника на града ни и ви поздравяват. На днешния Никулден, ще осветим общоградски рибен курбан за благополучието на града и на нас, жителите му. Тази вечер ви очаквам и на площад "Тройката", за да запалим заедно коледното осветление. Сигурен съм, че няма друг кмет в България, който толкова да се гордее, че е част от градската, от бургаската общност. На днешния, на нашия празник ви благодаря, че ме карате да се гордея.

Благодаря и на вас, уважаеми общински съветници за работата ви през годината. Днес ще удостоите със звание новите почетни граждани на Бургас. Разчитам на съветите на тези достойни хора, както на всички бургазлии. Благодаря на бургазлиите, живеещи в други градове на България и по света, за позитивната енергия, която чувствам. Надявам се, това послание да достигне до тях чрез глобалната мрежа. И нека вечерта на празничната трапеза, всеки си спомни за хубав момент, който е имал в Бургас. Моля се Свети Николай да бди над моряците, рибарите, банкерите, имениците, децата, възрастните хора, над всички бургазлии и да ни закриля от бурите и ветровете на живота.

Справихме се заедно през изминаващата година. Ще посрещнем с гордост и следващата. За да покажем, че бургаската общност ще заслужи за града си призванието за европейска столица на културата. За да впрегнем усилия да извоюваме новите проекти и успехи за Бургас. За да кажем гордо на света - аз съм част от неповторимата бургаска общност.

Честит Празник!  

Димитър Николов Кмет на Община Бургас

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега