Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кметът Николов инспектира работата на Детска млечна кухня и социалния патронаж

Кметът Николов инспектира работата на Детска млечна кухня и социалния патронаж

Общо 1478 изследвания са направени досега в Бургас. Работи се по извадка на рискови групи по метода на пуловете. Вчера са взети проби на 63 души, от които 43 са медицински лица в Белодробната болница.

Кметът на Бургас Димитър Николов инспектира днес работата на пункта за приготвяне на храна за Детска млечна кухня, Домашен социален патронаж, за полицаите по КПП-та и потребителите на новата социална програма "Топъл обяд". Наличният екип в момента се справя с все по-увеличаващите се потребители на топла храна.

Над 1000 са тези на Домашен социален патронаж, 85 са полицаите, които дежурят на КПП-та, 620 са потребителите на Детска млечна кухня, 159 са ползвателите на програма "Топъл обяд", като до няколко дни те ще станат 250. Увеличава се и броят на служителите на ОД на МВР-Бургас, които ще получават пакетиран обяд по КПП-та. Над 350 доставки на храна, лекарства и пенсии са направени от общинските екипи на хора, позвънили на обявените горещи телефони и пожелали тази услуга, за да не излизат от домовете си. На някои от тях е извършена и услугата за заплащане на битовите им сметки, за да не се струпват на опашки.В УМБАЛ-Бургас ще правят вътрешно прехвърляне на медицински сестри от по-слабо натоварени отделения към Инфекциозно отделение, за да могат да сменят колегите си, които втори месец дават дежурства.

Общо 1478 изследвания са направени досега в Бургас. Работи се по извадка на рискови групи по метода на пуловете. Вчера са взети проби на 63 души, от които 43 са медицински лица в Белодробната болница. Изследвани са в 9 пула. Всички са отрицателни. Взето е пробонабиране на още 20 техни колеги, като резултатите се очакват днес. В понеделник ще бъдат взети проби на 50 шофьори и контрольори от "Бургасбус". Извадката ще се разшири и със служители и потребители от домовете за стари хора.

Вчера и днес общинският кризисен щаб доставя допълнителни защитни облекла и предпазни средства на УМБАЛ-Бургас по тяхна заявка, както и контейнери за опасни био отпадъци и инвалидни колички, предоставени от Община Пловдив.Днес общинската Дезинфекционна станция извършва обработка на Инфекциозно и Спешно отделение на УМБАЛ-Бургас. Продължават ежедневните дейности по дезинфекция на градските спирки, автобусите и обществените пространства.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега