Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кметът Николов откри учебната година в "синьото училище" - ОУ "Петко Росен"

Кметът Николов откри учебната година в "синьото училище" - ОУ "Петко Росен"

Тази година прага на ОУ "Петко Росен" за първи път прекрачиха цели пет класа първолаци.

"На добър час през новата учебна година!" С тези думи Кметът Димитър Николов и заместникът му Йорданка Ананиева откриха учебната година в ОУ "Петко Росен", в най-големия бургаски комплекс "Меден рудник". Неотдавна то беше санирано и местните жители започнаха да го наричат "синьото училище", заради новия цвят на фасадата му.

Тази година прага на ОУ "Петко Росен" за първи път прекрачиха цели пет класа първолаци. Заедно с всички останали ученици, те ще играят и спортуват в цялостно обновения двор на школото. В него са обособени две комбинирани игрища за футбол - хандбал. Те са покрити с настилка тип "изкуствена трева" и оборудвани с футболни врати, в комплект с мрежа и ъглови флагчета. Изградено е комбинирано игрище за баскетбол, тенис, волейбол, както и отделно игрище за баскетбол с площ 615 кв. м.

На площ от 110 кв. м., върху специализирана настилка е разположена открита фитнес зона с висилки и успоредки, както и комплекс гимнастически уреди, включващ греда на четири нива, везна и комплект от 4 броя фитнес уреди. Подходяща за лекоатлетическо бягане е малката писта с дължина 50 метра. Тя е с каучуково покритие и е комбинирана с трап за скокове с фин пясък.

В зоната, отредена за свободно придвижване и почивка, са ремонтирани алеите, площадките и са озеленени околните пространства. В съществуващите места за отдих са поставени нови пейки. Настилката пред централния вход на учебното заведение е обновена. Осигурена е достъпност на спортните игрища и съоръжения, посредством стъпала, които се свързват с алейната мрежа, изградена е рампа за хора с увреждания. Монтирано е видеонаблюдение и нови огради. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега