Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кметът Николов: Програмата, която обещахме на бургазлии, е изпълнена дословно

Кметът Николов: Програмата, която обещахме на бургазлии, е изпълнена дословно

„Бургас се утвърди като най-силният административен, икономически център в най-голямата област на територията на България и никой не е в състояние да му отнеме това първенство. Но най-доброто предстои“, заяви градоначалникът.

„През всичкото товавреме бях пред вас, пред бургаските граждани, честно и откровено за всеки единпроблем, пред колоните на Община Бургас, без да се крия зад тях. С гордост и самочувствие мога да кажа, че програмата, коятообещахме на бургазлии е изпълнена дословно. Ако има нещо, което не сменаправили, то е било по обективни причини“. С тези думи кметът Димитър Николовзапочна отчета си за изминалия мандат пред представители на медиите. Той посочинякои от основните поводи за гордост от постигнатото през изминалите 4 години.

„Успяхме да използвамепотенциала на всички възможни европейски програми. Бургас е единственият град сизцяло обновен градски транспорт, лидер в програмата за саниране, единствениятград с безплатен, благоустроен плаж. По наше проучване – град с най-многопродадени велосипеди и единственият град, който сам е изградил две своиполиклиники“, посочи градоначалникът.

Част от постигнатото отобщинската администрация през периода 2012-2015 година е събрано в специалноиздание със снимков материал. Краткият отчет е в обем 32 страници и ще серазпространява в административните центрове на Общината. По страниците навестника бургазлии могат да проследят работата на общината по години.

„Зад всеки един от тезипроекти стои много работа. През повечето време – от хора – неизвестни зашироката публика. Но всеки един от тях решава някакъв проблем – голям илималък. Стоя зад думите си, че няма нито един безполезен проект. Имам ощепо-амбициозни планове, но за това ще говорим по-нататък. Дали сме се справили,ще разберем от бургаските жители“, коментира още кметът Николов.

Той подчерта, че Бургассе превръща в разпознаваем и успешен град, добър за живеене, отдих, бизнес испорт. Той припомни някои от най-важните проекти като зоната за свободен достъпдо пристанището, новата сграда на Морска гара, както и рибарското пристанище вСарафово, заради което администрацията „промени 4 закона и 7 наредби“.

Част от проектите сдългосрочно изпълнение вече са задвижени и градоначалникът подчерта, че макарда не личи, по тях се работи. Такива са Океанариумът, Логистичният парк иИндустриалната зона и т.н. По отношение на „жабарника“ в центъра на града,кметът заяви, че общината не е спирала да следи развитието на съдебните дела,които да определят собствеността на терена.

„Бургас се утвърди катонай-силният административен, икономически център в най-голямата област натериторията на България и никой не е в състояние да му отнеме това първенство. Нонай-доброто предстои“, заяви градоначалникът.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега