Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кънев: Не е работа на служебното правителство да актуализира бюджета

Кънев: Не е работа на служебното правителство да актуализира бюджета

„Актуализацията на бюджета е стандартна парламентарна процедура. От 2006-а година насам всяка година се прави актуализация на бюджета. Между 2009-а и 2013-а – заради дефицит, а преди това – заради префицит. Така че, не виждам нищо лошо и страшно в това. Само че, не е работа на служебното правителство да прави тази актуализация.“ Така коментира водачът на листата на „БСП лява България“ за Бургас – Петър Кънев вчерашната бурна реакция от страна на бизнеса и синдикатите.

„Актуализацията на бюджета естандартна парламентарна процедура. От 2006-а година насам всяка година сеправи актуализация на бюджета. Между 2009-а и 2013-а – заради дефицит, а предитова – заради префицит. Така че, не виждам нищо лошо и страшно в това. Само че,не е работа на служебното правителство да прави тази актуализация.“ Такакоментира водачът на листата на „БСП лява България“ за Бургас – Петър Къневвчерашната бурна реакция от страна на бизнеса и синдикатите.

По думите му, 3-процентнатаразлика между очакваната инфлация и наблюдаваната дефлация произвеждат 2,4 млрдлева разлика. От това страда както българският производител, така инационалната ни икономика. Според Кънев, това тежко състояние е предизвикано отнестабилната политическа обстановка в страната.

„Дефлацията е резултат от свитотопотребление. По последни данни, персоналните влогове растат с около 3-4 млрд.лева годишно. Тоест, сериозен паричен поток се влива в България, но стресът ипритеснението на гражданите пречат той да се реализира“, коментира водачът налистата на „БСП лява България“. Той подчерта още, че именно нестабилнатаполитическа обстановка е и причината за понижаването на кредитния ни рейтинг.

В заключителната сипресконференция преди края на предизборната кампания, Петър Кънев направиравносметка за впечатленията си от Бургас. Като един от малкото „командировани“кандидати, той подчерта, че е доволен от кампанията си и срещата си с жителитев областта.

Той очерта няколко основнипроблема, върху които ще трябва да работи както бъдещото 43-то Народносъбрание, така и местната власт. На първо място той посочи изграждането наиндустриална зона, която да осигури необходимата почва за развитието на промишлеността.

Като друг недостатък, този път вобластта на културния живот, Кънев посочи недостатъчната работа за развитие наспорта: „Не му подобава на Бургас да отделя толкова малко средстваза спорта. Вярно, че имате доста  екзотични спортове, в които сте напред, но това не е достатъчно”, коментира кандидатът за народен представител.

Що се отнася до личните сиприоритети, Кънев сподели, че при срещите си с гражданите от областта е получилмного допитвания и предложения. Той заяви, че ако бъде избран, първите муприоритети ще бъдат пътят Летище – КК „Слънчев бряг“ и пристанището в Бургас.

На трето място, Кънев посочи, чеприема като личен ангажимент Странджа. Той заяви, че ще работи за развитието на региона. „Един от основните проблеми е безобразната сеч. Това, че Странджа е"парк" не значи, че трябва да изглежда като Морската градина“, коментира той.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега