Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

„Книгите оживяват“ през месец май в Бургас

„Книгите оживяват“ през месец май в Бургас

Проектът акцентира на няколко събития, основните са свързани с Деня на славянските братя Кирил и Методий – 11 май, и на Празника на българската култура и писменост – 24 май, като покаже книги на български автори за деца и възрастни и ги „разтвори“, за да оживеят те като творчески изяви пред публика, заедно с останалите видове изкуства, с които литературата винаги е взаимодействала – музика, театър, танци, изобразителни дейности.

Сдружение „Общество за духовни изяви“ в сътрудничество с Община Бургас започва реализирането на Проект „Книгите оживяват“. Откриването ще бъде на 8 май – на новото арт средище на града, ул. „Алеко Константинов“ и ще продължи до навечерието на 24 май. Проектът акцентира на няколко събития, основните са свързани с Деня на славянските братя Кирил и Методий – 11 май, и на Празника на българската култура и писменост – 24 май, като покаже книги на български автори за деца и възрастни и ги „разтвори“, за да оживеят те като творчески изяви пред публика, заедно с останалите видове изкуства, с които литературата винаги е взаимодействала – музика, театър, танци, изобразителни дейности.

Ще има шатра със щандове, където читателите ще контактуват директно с книгите и техните автори; шатра за арт ателиета и творчески изяви, както и сцена за премиери и сценични изяви. На 11 май НЧ „Св. св. Кирил и Методий“ ще отчете Националния литературен конкурс „Море“, в който ще се включат наградените участници от цялата страна. На 12 и 13 май своите произведения ще представят деца-лауреати на национални конкурси, организирани от НЧ „Фар“.Героите от постановките в Държавен куклен театър – Бургас ще оживят пространството в два от дните – 10 и 17 май.

Кукленият артист и режисьор Янко Митев, автор на детската книжка „Капчици смях“ е подготвил Улично клоунско шоу за малките зрители – не го пропускайте на 21 и 22 май.На 21 май ще оживее и Селището на пчелите от Странджа и неговите създатели Елена и Андрей Стойчеви ще разкажат книжката „Маги в селището на пчелите“. 

На 14 май Ана Боянова и Емил Калев ще ни развълнуват с поезия и средиземноморска музика.Ще видим още изявите на Вокална формация „Морски песъчинки“ с ръководител Милена Добрева, Вокална група "Слънчеви капки" с ръководител Марина Митева, Цигулков ансамбъл "Звездички" с диригент Едуард Василев, Балетна школа "Сияние" с ръководител Габриела Стефанова, Театрална школа "Усмивка" с ръководител Румяна Кралева и още други групи и школи към читалищата. 

Творчески ателиета ще организират Марина Матлина и Гинка Божкова-Милева, както и членовете на Социален център-Бургас с ръководител Марионела Стоянова.Гости на щандовете са издателствата „Знаци“ „Аб“ и „Костенурко“. Те са и организатори на културните събития, заедно с читалищата „Фар“ и „Св. св. Кирил и Методий“.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега