Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

КНСБ заплаши с национална стачка, ако Дянков наруши споразумението

КНСБ заплаши с национална стачка, ако Дянков наруши споразумението

От КНСБ не одобряват новото намерение на финансовия министър Симеон Дянков и възрастта за пенсия, и осигурителният стаж да започнат да растат с по 6 месеца на година още от 2012 г, съобщава БНР.

От КНСБ не одобряват новото намерение на финансовия министър Симеон Дянков и възрастта за пенсия, и осигурителният стаж да започнат да растат с по 6 месеца на година още от 2012 г, съобщава БНР.

Според Кодекса на труда от следващата година трябва да започне повишение само на осигурителния стаж за пенсиониране и то с 4 месеца, а възрастта за пенсиониране е предвидено да се повишава чак от 2021 г.

Синдикатите няма да подкрепят промяна на приетото споразумение от 2010 г. Президентът на КНСБ Пламен Димитров заяви, че ако все пак Симеон Дянков наруши споразумението, това ще доведе до моментални действия от страна на профсъюзите.

Да вдигаме стажа драматично, а и възрастта - къде да го направим този стаж и възраст, като няма работни места и никой не създава нови, а напротив - икономиката губи работни места. Сега е моментът, в който ще направим това действие. Категорично заявяваме, че всяко нарушение, едностранно от страна на министър Дянков, ще взриви социалния диалог и ще доведе до моментални наши действия. Това не е заплаха, това просто е реакция, да знае, заяви Димитров.

Вицепрезидентът на КНСБ Валентин Никифоров допълни, че в отделни браншове има нагласа за национална стачка. Категорично, защото това е подигравка. Разписаната пенсионна реформа до 2025 г., приета от работодатели, синдикати и държава, изведнъж едностранни варианти и решения от г-н Дянков. Ако иска да има социално напрежение, ще му го дадем веднага.

Пламен Димитров настоява въпросът да бъде обсъден с премиера Бойко Борисов: "Искаме да чуем - министър-председателят стои ли зад подписа си още".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега