Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Kод "оранжево" в 16 области, жегите са опасни

Kод "оранжево" в 16 области, жегите са опасни

За 16 български области е обявен код "оранжево", а за останалите продължава код "жълто", съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

За 16 български области е обявен код "оранжево", а за останалите продължава код "жълто", съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Времето е опасно за здравето, според значението на оранжевия код, в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Русе, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Кърджали, Хасково и Ямбол.

В останалите 12 области от България НИМХ обявява жълт код за температури от 34 до 36° - София-град, София-област, Перник, Габрово, Смолян, Разград, Търговище, Щумен, Добрич, Силистра, Варна и Бургас.

От НИМХ съветват гражданите да са в течение на метеорологичните прогнози, да не пренебрегват препоръките на властите и да не се поемат рискове. Жегите на 16 юли се очаква да надминат тези от предния ден, когато най-горещо е било в Сандански, като термометрите показаха 38 градуса. Високи температури бяха измерени в Благоевград - 37 градуса. Температурата на въздуха в Монтана, Ловеч, Пловдив и Пазарджик бе съвсем малко по-ниска - 36 градуса, а София се задъхваше при 34 градуса.

Лекари предупреждават да се внимава при търсенето на прохлада от жегата, защото рязкото преминаване към условия с голяма температурна разлика (повече от 10-12 градуса) е опасно за организма, особено при хора със сърдечно-съдови проблеми.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега