Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кои такси в община Бургас се повишават през 2023?

Кои такси в община Бургас се повишават през 2023?

Повишение има в секторите туризъм, култура, спорт и социалните услуги. Таксите бяха увеличени с решение на местния парламент.

Десетки такси и услуги в община Бургас ще бъдат повишени през тази година от 8 % до 15%. Повишение има в секторите туризъм, култура, спорт и социалните услуги. Таксите бяха увеличени с решение на местния парламент, припомня БНР - Радио Бургас. 

Предвижда се промяна в услугите на „Домашен социален патронаж“. При хората с пенсия над 600 лв. таксата, която плащат за храна за един месец ще бъде намалена от 170 лв. на 163 лв. Тази такса се увеличава за тези с пенсия под 600 лв. До момента те заплащат 155 лв., като сега таксата ще бъде също 163 лв. При хората с ТЕЛК над 51 % промяна не се предвижда.

С 50 стотинки се увеличава цената на детската кухня и става 3.50. Ако потребителите на услугата искат да ползват опаковки за еднократна употреба, то те ще трябва да заплатят още 0.30 лв. или общо 3.80 лв.

Актуализация на цените ще има и на входните билети и беседите в част от културните институции. Входът за Градската художествена галерия "Петко Задгорски" се променя от 2 лв. на 3 лв. за възрастни. Беседата там ще е за 15 лв. Четвъртък остава безплатен за посещения между 9.00 ч. и 13.00 ч.Промяна има и за експозициите на Регионалния исторически музей. Входът за възрастни и ученици ще бъде повишен с 1 лв. Беседа на български или чужд език стават 30,00 лв, вместо досегашните 20 лв. Тематичната беседа се променя от 30 лв. на 50 лв.

Таксите за различните школи по интереси в Центъра за подкрепа на личностното развитие вече стават по 39 лв. на месец, а детската лятна занималня е 60 лв. за две седмици.

Входът за възрастни за „Авиомузей Бургас“ вече е 6 лв., вместо досегашните 4 лв.Някои услуги в сферата на туризма също ще бъдат завишени. Подобна мярка се очаква за билета за общинските кораби до ТК „Остров Света Анастасия“. Те ще са съответно 18 лв. за възрастни и 14 лв. за ученици и пенсионери.Завишаване на цените има и за туристическия комплекс „Акве Калиде“. Цената на билетите остава същата, но тази на беседите се променя от 50 лв. на 60 лв. Подобни са цените и в туристическия комплекс „Ченгене скеле“.

Таксите за ползването на някои спортни обекти също се  променят. За ползване на офис помещения от спортни клубове в Спортната зала "Младост" заплащането се променя от 40,00 лв. на 60,00 лв. на месец. Същата промяна на таксите има и в "Бойчо Брънзов", залата „Нефтохимик“ и Спортния комплекс „Изгрев”. За същата услуга в залата „Никола Станчев” спортните клубове ще плащат не досегашните 30.00 лв.,а 60.00 лв. на месец. 

При Плувния басейн „Флора” за ползване на шезлонг, потребителите ще заплащат 4,00 лв., а таксата за ползване на офис помещение се променя- от 20,00 лв. на 60,00 лв. на месец. С 2 лв. за възрастни и 1 лв. за ученици и пенсионери се завишават таксите на Плувния басейн „Минерални бани“.Повишаване ще има и на таксите на общинските паркинги. Месечните абонаменти се повишават с 10 лв. за паркингите в „Славейков“, „Изгрев“, в ж.к. „Лазур“ до „Пиргос“ и „Ген. Гурко“ до III-та поликлиника.

С между 10 лв. и 30 лв.  се повишават и услугите на ОП „Обреден комплекс - Бургас“ . Сключване на граждански брак на място  избрано от младоженците ще струва 200лв., а на територията на „Остров Света Анастасия“  ще е 300лв. Наемните базисни цени на помещения и спортни игрища в училищата и детските градини също се повишават. Ползването на плувните басейни и физкултурни салони в тях се увеличават двойно.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега