Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Kомисия ще разглежда казуси с държавен горски фонд в морските общини

Kомисия ще разглежда казуси с държавен горски фонд в морските общини

Да бъде създадена междуведомствена комисия, която ще разглежда сигнали в черноморските общини, подобни на казуса в Несебър. Това решение взеха днес участниците в работна среща, свикана от министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов.

Да бъде създадена междуведомствена комисия, която  ще разглежда сигнали в черноморските общини, подобни на казуса в Несебър. Това решение взеха днес участниците в работна среща, свикана от министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов.

Заседанието се проведе в Областната управа на Бургас. В нея участваха още областният управител Константин Гребенаров, кметът на община Бургас Димитър Николов, директорите на РИОСВ, РДНСК и на Регионално управление по горите. Комисията ще бъде председателствана от зам.-областният управител Севдалина Турманова.

Заповедта за сформирането й ще бъде издадена в понеделник от губернатора Константин Гребенаров. Членове ще бъдат представители на всички институции, имащи отношение по казуса с несебърския терен, както и кметовете на морските общини в региона. Комисията ще разгледа всички сигнали за случаи на промяна в статута на терени от държавния горския фонд, както и сигнали за увреждане на природата по Южното Черноморие.

Според справка, представена от министър Найденов, след август 2009 година няма започнати такива процедури, а с усъвършенстването на законодателството вече е невъзможно такива терени да бъдат продавани без търг на частен инвеститор. 7-дневен е срокът, в който междуведомствената комисия трябва да изготви своя доклад и да го представи на областния управител Константин Гребенаров. Такива комисии ще бъдат сформирани също във Варненска и Добричка област.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега