Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Прокуратурата и МВР да разследват унищожението на дюните край Несебър

Прокуратурата и МВР да разследват унищожението на дюните край Несебър

Прокуратурата и МВР да разследват унищожението на дюните край Несебър, настояват в открита позиция до медиите от „Движение България на гражданите”.

Прокуратурата и МВР да разследват унищожението на дюните край Несебър, настояват в открита позиция до медиите от „Движение България на гражданите”. Предоставяме ви пълния текст на позицията без каквато и да е редакторска намеса:                      

"Движение България на гражданите” е силно обезпокоено от поредните разкрития за тежки злоупотреби в Министерството на земеделието и храните. Този път ръководеното от Мирослав Найденов министерство е ощетило държавата с най-малко 3,5 млн. лева и с помощта на приближени до управляващите фирми е нанесло непоправими щети на природни забележителности, каквито са дюните край Несебър.

Припомняме, че унищожените дюни са включени в защитената зона към “Натура 2000” и превръщането им в строителна площадка е директно погазване на закона, което подлежи на наказание. През последните дни станахме свидетели на опитите на управляващите с неясни обяснения и прехвърляне на отговорност да отклонят вниманието от поредния корупционен скандал. В “Движение България на гражданите” сме решени да не позволим и този път престъпните действия на висши държавни чиновници да останат ненаказани и затова настояваме:

1.      Прокуратурата и МВР да започнат незабавно разследване на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов и неговата заместничка Светлана Боянова, които с действията и бездействията си са допуснали реализирането на престъпната схема.

2.      Двамата висши чиновници незабавно да бъдат отстранени от длъжност, за да се избегне риск от възпрепятстване на разследването.

3.      Пълна проверка на фирмите и техните притежатели, чиито имена са забъркани в престъпната схема. Ако исканията ни не бъдат изпълнени в максимално кратък срок, ще считаме, че над Найденов и Боянова има разпънат политически чадър, а престъпното им поведение е протектирано лично от министър-председателя.

В програмата си “Движение България на гражданите” поема следните политически ангажименти, които целят да предотвратят подобни злоупотреби:

1.      Ще осигурим електронен достъп до информация за всички сделки, сключвани от различните министерства и областни управи.

2.      Ще премахнем длъжността заместник-министър, която освен че е излишна и не съществува в огромната част от държавите-членки на ЕС, предразполага  и към размиване на отговорността на министъра.

3.      Ще потърсим съдебна отговорност от всеки, който е нарушил законите на страната и е използвал влиянието си за прокарване на корупционни практики и злоупотреби с власт. Не приемаме нито едно от оправданията на премиера Бойко Борисов, министър Мирослав Найденов и заместник-министър Светлана Боянова, които чухме през последните дни.

За нас сделката с купуването и унищожаването на дюните край Несебър в навечерието на новогодишните празници носи корупционен заряд и няма как да бъде извършена без знанието и разрешението на висши политически фактори. Комисия за граждански контрол на злоупотребите с власт към НС на “Движение България на гражданите”Секторна група “Екология” на “Движение България на гражданите”

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега