Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Комплекс за социални услуги и здравеопазване отвори врати в Созопол

Комплекс за социални услуги и здравеопазване отвори врати в Созопол

В рамките на Комплекса функционират звената: Център за обществена подкрепа, Център за социална рехабилитация и интеграция, Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания, Пенсионерските клубове във всички населени места от община Созопол, Детска млечна кухня, Домашен социален патронаж.

Комплекс за социални услуги и здравеопазване (КСУЗ) отвори врати в Созопол. По този повод кметът Тихомир Янакиев, написа в социалната мрежа следното: 

"Като кмет на община Созопол, аз и моят екип активно работим за подобряване на стандарта на живот на нашите граждани и за обезпечаване на равни възможности за всички. Основен приоритет в нашата дейност е грижата за уязвимите групи, включително децата, възрастните и хората в неравностойно положение.

За да постигнем това, спазваме социална политика, която се осъществява от Комплекс за социални услуги и здравеопазване (КСУЗ). През изминалата година ние създадохме този Комплекс, за да обединим всички социални и здравни услуги, национални и общински дейности, финансирани от държавния и общинския бюджет. За улеснение на потребителите, административното тяло вече се помещава на ново, по-удобно и приветливо място, което открихме заедно с Министъра на труда и социалната политика д-р Иванка Шалапатова.

В рамките на Комплекса функционират звената: Център за обществена подкрепа, Център за социална рехабилитация и интеграция, Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания, Пенсионерските клубове във всички населени места от община Созопол, Детска млечна кухня, Домашен социален патронаж.Една от ключовите социални услуги, предоставяни от общината, е Домашният социален патронаж. Тази услуга осигурява подкрепа на хора, които са затруднени или не могат самостоятелно да се грижат за своите жизнени и битови нужди. Тя включва доставка на храна и медицинско съдействие в кабинет на КСУЗ.

Освен това, се изпълняват множество други социални и здравни дейности, като например проекта "Грижа в дома в община Созопол", който предоставя медицинска и психологическа помощ, както и помощ при заплащане на сметки и административни услуги на лица в неравностойно положение. Има също така и проекти, свързани с децата, насочени към подобряване на информираността и здравната култура на семействата.Социалният комплекс разполага със специализиран транспорт за доставка на храна, за хора с увреждания и линейка, както и здравен медиатор.

Проектът, който спечелихме съвсем скоро "Бъдеще за децата в община Созопол" ще обхваща цялата селищна система и ще насочва усилията към подобряване на социалните и здравните услуги за децата и техните семейства.Продължаваме да подпомагаме хората, които се нуждаят от помощ за лечение, операции и закупуване на лекарства, за новородени деца, като осигуряваме финансова помощ в съответствие с нашите възможности и наредбите. Всички тези инициативи и програми се изпълняват с цел да осигурим по-добър живот за всички жители на община Созопол и да гарантираме равен достъп до социални и здравни услуги за всички уязвими групи".
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега