Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Концесионерът в "Ропотамо": Чистим района, не изливаме бетон

Концесионерът в "Ропотамо": Чистим района, не изливаме бетон

В резерват "Ропотамо" нe се излива бетон и не се строят сгради. Това заявяват в писмо-опровержение до медиите от фирмата-концесионер “Венис Марина”. Оттам съобщават, че единственото, което правят е почистване на района и обновяване на съществуващата материална база.

В резерват "Ропотамо" нe се излива бетон и не се строят сгради. Това заявяват в писмо-опровержение  до медиите от фирмата-концесионер “Венис Марина”. Оттам съобщават, че единственото, което правят е почистване на района и обновяване на съществуващата материална база.

Припомняме, че вчера вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Екатерина Захариева нареди спешна проверка на място от екипи на ДНСК и РИОСВ-Бургас.  Проверката установи изграждане без строителни книжа на дървена конструкция – колони и греди на мястото на заведение за обществено хранене в резервата, което е било в режим на търпимост.  

Предоставяме пълния текст на опровержението изпратено до редакцията ни без каквато и да е редакционна намеса:

"По повод разпространена в медиите информация, че в резерват “Ропотамо” се излива бетон и се строят сгради, заявяваме, че изнесените факти не отговарят на истината. Това бе установено и от проверките на контролните органи в лицето на Община Приморско, Областна управа- Бургас и РИОСВ – Бургас.

Във връзка с подготовката на туристическия сезон, фирмата-концесионер “Венис Марина” предприе почистване на района и обновяване на съществуващата материална база. Всички дейности, които са предприети са в съответствие с нашите задължения, регламентирани в концесионния договор.   За да изпълним задълженията си, стартирахме акция по почистването на реката и местността около нея. Започнахме освежителен ремонт на съществуващото открито заведение.

За да осигурим комфорта и безопасността на туристите подменихме изгнилите дървени подпорни греди на постройката. Ремонтните дейности са съгласувани с РИОСВ. Не е извършена промяна нито в конструкцията, нито в квадратурата на заведението – стриктно се спазват всички параметри, заложени в договора.

Единственият пропуск е, че наетата за реконструкцията фирма е започнала работа преди да бъде издадено разрешителното за ремонтните дейности от Община Приморско. За да спазим стриктно изискванията на Закона, спряхме всички дейности до приключване на административната процедура. Ремонтът ще бъде възобновен веднага, след като Община Приморско издаде по надлежен ред разрешителното." 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега