Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Контрабандни авточасти и злато в туристически автобус на М. Търново

Контрабандни авточасти и злато в туристически автобус на М. Търново

635 грама контрабандни златни изделия в чанта с плодове и 13 турбини и електронни блокове за леки автомобили заловиха митническите инспектори на митнически пункт Малко Търново при щателна проверка на туристически автобус.

635 грама контрабандни златни изделия в чанта с плодове и 13 турбини и електронни блокове за леки автомобили заловиха митническите инспектори на митнически пункт Малко Търново при щателна проверка на туристически автобус. Автобусът с турска регистрация е превозвал пътници от Румъния през България за Турция и е пресичал българския граничен митнически пункт в Малко Търново около полунощ.

Шофьорът и всички пътници са обявили, че не пренасят стоки, валута или валутни ценности за деклариране. Въпреки това, митническите инспектори извършват щателна проверка, при която засичат укрити във фабрични кухини в задната част на автобуса 7 турбини за леки автомобили и 6 електронни блока за управление на турбини.

Минути по-късно в чанта с киви под предната седалка на автобуса са открити при проверката и два пакета, увити с кафяво тиксо. Оказва се, че те съдържат 132 броя златни изделия и парчета злато с общо тегло 635 грама. Установено е, че и двете контрабандни пратки са на един от пътниците в автобуса-румънски гражданин с инициали А.Т. и адресна регистрация в гр. Констанца. Срещу него е съставен  акт за нарушение на Закона за митниците и Валутния закон.

Само за последната седмица това е трети случай на задържани контрабандни изделия от злато и сребро на граничните митнически пунктове в Малко Търново и Лесово, при които 8 321 грама сребърни и златни изделия са отнети в полза на държавата.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега