Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Контрабандни цигари за над 100 бона спипаха на Лесово

Контрабандни цигари за над 100 бона спипаха на Лесово

300 000 къса контрабандни цигари на пазарна цена 112 500 лева откриха митническите служители на митнически пункт Лесово в микробус марка „Мерцедес” с молдовска регистрация.

300 000 къса контрабандни цигари на пазарна цена 112  500 лева откриха митническите служители на митнически пункт Лесово в микробус марка „Мерцедес” с молдовска регистрация. Товарният микробус е управляван от молдовски гражданин с български произход (с двойно гражданство).

Микробусът е пристигнал на граничния митнически пункт в Лесово от Турция в 16,50 часа вчера. Шофьорът е декларирал, че превозва колети с търговски стоки, храни, перилни препарати и др.     

Въпреки редовните документи, дежурните митническите служители на пункта селектират превозното средство за проверка с мобилен рентгенов апарат. При проверката с рентген те засичат необичайна плътност в съдържанието на товара. Извършена е щателна митническа проверка на целия микробус, при която е установено, че в дъното на товарното помещение на микробуса се намират, увити в черни чували и пакетирани като колети, 30 мастербокса с 15 000 кутии цигари марка „Ashima”, всички с надписи „ For duty free sale only”, укрити по т.нар. метод „тапа”.

Цигарите с тази  марка нямат  регистрация за продажба на българския пазар. Вероятният произход на задържаните цигари е Иран. Задържането на контрабандната пратка е осъществено съвместно с мобилна митническа група от Агенция „Митници” и със съдействието на Гранична полиция. Работата по случая продължава. Цигарите и микробусът са задържани. Образувано е досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега