Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Костадин Ангелов: Не одобрявам спирането на „зелените коридори“

Костадин Ангелов: Не одобрявам спирането на „зелените коридори“

Припомняме, че днес служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров обяви нов график за ваксиниране срещу COVID-19. Всяка седмица, в дните от понеделник до четвъртък, общопрактикуващите лекари и разкритите ваксинационни центрове в страната ще имунизират граждани над 60 г.

Направи ми много добро впечатление, че сегашния екип, припознава всички наши политики до момента и ги продължава. Разбира се, демагогията отстъпва място на здравия разум и д-р Кацаров от човек, който се съмняваше в качеството на ваксините, стана лекар, който носи отговорност за действията си и за здравето на българите.Не мога да подмина няколко неистини, които бяха казани от него. Това коментира на извънреден брифинг проф. Костадин Ангелов по повод на днешно изказване на служебния министър на здравеопазването  Стойчо Кацаров. 

"Министърът е разбрал, че лични предпазни средства и дезинфектанти били получени в секционни комисии след изборите. Фактите са, че всички лични предпазни средства и дезинфектанти са доставени в съответните изборни администрации повече от две седмици преди деня на вота (на 16-ти, 17-ти, 18-ти март)", опроверга Ангелов.Ексминистърът не се съгласи с твърдението на наследника си д-р Стойчо Кацаров, че само 20% от ваксинираните са възрастни хора. По думите му половината от всички ваксинирани са в тази възрастова група.

"Не одобрявам спирането на зелените коридори. Близо половината ваксинирани са възрастни, зелените коридори могат да продължат. Мобилните екипи също могат да продължат работа, посочи проф. Ангелов. "Новата заповед с новата организация сериозно ще компрометира темпото, което беше постигнато във ваксинациите и ще отдалечи постигането на колективния имунитет", предупреди той.

По повод мнението на служебния здравен министър, че няма необходимост от Националния оперативен щаб в сегашния му вид, Ангелов каза: "Когато аз бях министър, щабът работеше, давахме брифинги, разбирахте всичко това, което се случва в страната".

Припомняме, че днес служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров обяви нов график за ваксиниране срещу COVID-19. Всяка седмица, в дните от понеделник до четвъртък, общопрактикуващите лекари и разкритите ваксинационни центрове в страната ще имунизират граждани над 60 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега