Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Костадинов: Бъдещето на България е сметище, в което ще се изхвърлят нелегалните мигранти

Костадинов: Бъдещето на България е сметище, в което ще се изхвърлят нелегалните мигранти

Депутати от групата показаха две парчета метална мрежа от българо-турската граница, вързани едно за друго със сезал и връзки за обувки.

„Оградата на българо-турската границата прилича на швейцарско сирене – дупка до дупка е.“, това заяви на брифинг в парламента председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов. 

Депутати от групата показаха две парчета метална мрежа от българо-турската граница, вързани едно за друго със сезал и връзки за обувки. 

„Когато минават нашите гранични полицаи, те не разполагат с необходимата техника, затова с подръчни материали хващат това парче, което е паднало и го връщат обратно на място, връзвайки го с нещо, което имат на терен. Това, което виждате в ръцете на народния представител Вениамин Воденичаров, е едно от стотиците парчета, които буквално се вадят покрай оградата. И това може да го види всеки един от вас.“, отбеляза Костадин Костадинов.

По думите му има цели участъци по границата, където са разположени нелегални биваци на преминаващи мигранти. 

„Целият терен от устието на река Резовска до Тунджа, защото това е участъкът, по който минават най-много нелегални мигранти, прилича на едно огромно сметище. Там нелегалните мигранти минават, както си искат и по какъвто си искат начин.“, каза още председателят на „Възраждане“. 

„Оградата може да се прескочи буквално за броени минути. Местата, където е продупчена, може без проблем да се съборят кръпките, само е достатъчно един човек да започне да дърпа. На фона на това нещо, нашите наглеци си мислят, че ще влезем в Шенген. Няма да влезем.“, коментира Костадинов.

От „Възраждане“ отправиха и въпроси към българското правителство и премиера Николай Денков. 

„На базата на какво българското правителство очаква пълноправно влизане в Шенген, щом на границата ни чуждите граничари са колкото нашите? Знае ли някой, че нашата граница се пази от чужди полицейски патрули с чужди коли? Имаме споразумение с „Фронтекс“, но то е за вътрешността. Аз с очите си видях граничен патрул на унгарската полиция, с унгарска кола. Има румънски, гръцки, австрийски и естонски патрули. Това е позор. Какъв е броят на лицата, за които България е отговорна и които Австрия ще изпрати обратно? На това нямаме отговор.“, попита още председателят  на „Възраждане". 

Зададените въпроси към Денков ще бъдат официално отправени и като парламентарни въпроси към Мария Габриел.

Костадин Костадинов е категоричен, че това, което е направил премиерът Денков, е национално предателство, защото той с това свое решение, на практика, отваря вратата към възможността за превръщане на страната ни в огромен бежански лагер. В момента Австрия иска да върне към България 7000 бежанци. И припомни, че България ще получи достъп до Шенген само след като се изпълнят всички условия по сделката. 

„Евроатлантическото правителство на България, което управлява формално последните 34 години, превърна държавата ни в една буферна територия, в буквалния смисъл на думата сметище между Европа и Азия. Сметище, в което ще се изхвърлят нелегалните емигранти в Европа от Азия. Това е бъдещето.“, допълни още Костадин Костадинов.

Той цитира данни от Агенцията за бежанците, според които, по думите му, капацитетът на бежанските центрове е запълнен над 80 на сто. 

👉 ТОВА е парче от "Великата ограда" на границата с Турция, която ще спира бежанците. 🤦

Публикувахте от Костадин Костадинов в Сряда, 17 януари 2024 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега