Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ковачев: Подкрепям референдума за задължителното гласуване

Ковачев: Подкрепям референдума за задължителното гласуване

Необходимо е да бъде проведен национален референдум по изборните въпроси и аз напълно подкрепям тази идея. Въвеждането на задължително гласуване ще елиминира купения вот и ще минимализира негативния ефект от него.

„Необходимо е да бъде проведен национален референдум поизборните въпроси и аз напълно подкрепям тази идея. Въвеждането на задължителногласуване ще елиминира купения вот и ще минимализира негативния ефект от него.Всички видяхме кой скочи най-яростно срещу тази идея – това са онезиполитически сили, които ще изгубят възможността да манипулират обществото.Електронното гласуване и въвеждането на електронно правителство са и начин дасе преборим с корупцията в България. Очаква се сериозен сблъсък междупроевропейските и антиевропейските партии, но ние сме мобилизирани ЕНП даостане най-голямата  група в ЕП”. Товазаяви евродепутатът от групата на ЕНП д-р Андрей Ковачев по време на срещата сис младите хора в Бургас днес.

На нея присъстваха и народният представител отГЕРБ-Бургас Ивелина Василева, общински съветници от ГЕРБ, членове на младежкатаструктура на партията, студенти и представители на неправителствени организации.Д-р Ковачев, коментира, че младите хора трябва да познаватдобре историята, за да се учат от грешките и да не се повтарят трагични събитияот близкото минало.

„Национализмът в неговите крайни форми, като този наХитлер, е донесъл големи злини на народите в Европа. Той не трябва да се бъркас патриотизма и отстояването на интересите на държавата. Комунистическият режиме довел до това България да бъде една от най-бедните страни в ЕС и всички ниетрябва да работим за промяна. Това обаче е възможно, ако България имаправителство, което вдъхва доверие.”, коментира евродепутатът. Той коментира скандала с Моника Станишева, която трябва давърне пари на ЕП по проект заради конфликт на интереси.

„Въпросът бе повдигнатот немски депутат в бюджетната комисия на Европейския парламент, тъй като г-жаСтанишева е получила пари, за да прави промоция на евроизборите. По времето,когато се е случило това, тя е живеела с лидера на БСП и ПЕС Сергей Станишев итова определено е конфликт на интереси. До този момент няма отговор от  Мартин Шулц по темата”.            

По време на дискусиятаднес бяха обсъдени теми за реализацията на младите хора и възможностите предтях. Коментирани бяха и очакванията за програмния период 2014-2020. „За съжаление, при новото правителство 2014 г. се очертава дабъде нулева при усвояването на еврофондовете. И стартът на предишния програменпериод през 2007 г., и сегашния са при управлението на БСП, показват еднанедобра подготовка, която ще се отрази негативно на страната ни. ЕП успя дасъздаде повече гъвкавост по отношение на евросредствата и възможност те дабъдат прехвърляни от различни ОП и фондове за пълноценното им усвояване”.   

По думите на д-р Ковачев, ако европейските средства вБългария се използват ефективно за околната среда, образованието, регионалноторазвитие, насърчаване на бизнеса, страната ни ще е сред развитите европейскидържави в края на новия програмен период.            

„Евродепутатите сапосланиците на младите хора в Европа, те могат да им помогнат и да ги насочаткъм доброто и перспективно образование по програми като „Еразъм плюс”. Многодобра възможност за тях е стажът в Европейския парламент и различнитеевропейски институции, аз самият съм минал по този път и знам колко много катоопит дава това. Пожелавам успех на младите, като се надявам все повече от тяхда се реализират в България”, заяви д-р Андрей Ковачев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега