Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кръстева: "Не" на париите на прехода, трябва ни граждански пробив на системата

Кръстева: "Не" на париите на прехода, трябва ни граждански пробив на системата

Според Кръстева този референдум ще даде силно оръжие в ръцете на гражданите за контрол "върху калпави политици”.

10 май е последен ден от първата гражданска предизборна кампания, заяви водачът на листата на ІІ МИР-Бургас Здравка Кръстева. На няколко места в центъра на Бургас и в цялата страна се събират подписи за референдум за отзоваване на депутати, общински съветници и кметове. Очаква се подписката да бъде подкрепенаот 200 000 души в цялата страна.

Според Кръстева този референдум ще даде силно оръжие в ръцете на гражданите за контрол "върху калпави политици”. Нещо, което никой през тези дни никой не предлага. Тези дни всички само обещават. Ние, от "Модерна България", сме по улиците на Бургас, за да събираме подписи с реално действие, което до края на годината може да доведе до това да имаме оръжие, с което да отзоваваме политиците тогава, когато не работят за нас", заяви тя.

"Видяхте ли вече алчния блясък в очите на партийните кандидати. И тази сутрин в сутрешните блокове, снощи и в предизборните дебати стана ясно, че са разпределили министерските кресла.Вече са подредили под етикета „мандатно и програмно правителство” продължаването на грабежа на България. Наричат го програмно правителство, но програмата е да продължат да изтичат 1.7 млрд. годишно от крадени ДДС и акцизи. 1/4 от всички обществени поръчки, които изтичат по корупционни схеми е в размер на почти милиард и 10 милиона. Партиите за 4 години партиите са прибрали 200 млн. лв. и ги държат на влогове като милионери. Ние, от "Модерна България", сме единствените кандидати, които не само се отказахме от партийните субсидии, но вече сме написали законопроект за пълното им премахване. Това ще бъде първият законопроект, който ще бъде внесен в новото Народно събрание, ако ние сме там, ако има наистина гражданско представителство", каза Кръстева.

У нас субсидиите за партиите са форма, с която контролират хората – да купуват медии и гласове, подчерта водачът на "Модерна България" за Бургас. "Единствената възможност да има промяна е да не се гласува за партиите на прехода. Трябва ни граждански пробив на системата - с единствената гражданска листа, тази на "Модерна България". С нея се гласува с № 9. С номер 9 се отзовават политици, с номер 9 се премахват партийни субсидии, с номер 9 ще има истински контрол върху монополите", добави тя и призова да не се гласува за партиите на прехода. "Те няма да позволят да има промяна. Просто ще продължат същото статукво. Не давайте гласа си без гаранции за контрол", коментира Кръстева.

"В ход е една мащабна кампания за фалшифициране на изборите. Всички трябва да гласуваме, за да намалим ефекта и опитите за фалшифициране на изборните резултати", заяви Стоян Кирязов, също кандидат на „Модерна България” за Бургас.  „Не вярвайте никому! Контролирайте. Само депутатите от „Модерна България” ще можете да отзовете още догодина, ако не си вършат работата чрез нарочен вот за отзоваване през интернет платформата www.otzovavane.org”, заяви и кандидата на „Модерна България” адв. Минчо Иванов.

Официалното закриване на първата изцяло гражданска кампания на кандидатите с номер 9  бе направено снощи на 9 май в 9 часа и 9 минути. Първите три неща, които ще направи в парламента Гражданската листа „Модерна България” са: премахване на партийните субсидии, въвеждане на механизъм за отзоваване на депутати, съветници и кметове и премахване на всички привилегии, които имат монополите.    

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега