Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кръстът на връх Шилото да свети, иска общинският съветник Калояна Живкова

Кръстът на връх Шилото да свети, иска общинският съветник Калояна Живкова

Да бъде възложено обследване и проектиране на осветление на монумента „Кръст” на Руси Стоянов на връх Шилото, иска в докладна записка общинският съветник от групата на ГЕРБ Калояна Живкова.

Дабъде възложено обследване и проектиране на осветление  на монумента „Кръст” на Руси Стоянов на връх Шилото, иска в докладназаписка общинският съветник от групата на ГЕРБ Калояна Живкова.

Вмотивите на документа е записано следното:На най-високата кота на Бургас – връхШилото е разположен 15-метровият кръст, построен и издигнат от големия бургаскитворец Руси Стоянов. Още в проект този християнски символе замислен от автора да бъде видим от различни точки на града през деня инощта. С монтажа на съоръжението са били разположени специални прожектори вани,които са осветявали, под определен ъгъл, кръста. При тържественото откриване монументът се е забелязвал откилометри разстояние, в тъмната част на денонощието, с осигуреното му тогава автономно осветление.

Констатирано е, че  преди повече от 12 години, е изчезнало ипоследното осветително тяло. Оттогава кръстът не се вижда вечер. Освен градски символ внушителниятмонумент е и един от знаковите елементи от бургаската обществена среда.Кръстът на покойния Руси Стоянов езавършен  проект, който трябва да  остане за поколенията. Ние, като бургазлии, смеотговорни за неговото съхранение и поддръжка, казва Калояна Живкова, която ечлен на постоянната Комисия по култура и читалищна дейност.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега