Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

В Конна база "Бургас" да развиват лечебна езда за деца, предлагат съветници

В Конна база "Бургас" да развиват лечебна езда за деца, предлагат съветници

Да се проучат възможностите и да бъде изработена Програма за провеждане на хипотерапия в Конна база „Бургас“ от сертифициран специалист. Това предлагат в докладна записка общинските съветници от ГЕРБ Калояна Живкова и Димчо Грудев.

Да се проучат възможностите и да бъде изработена Програмаза провеждане на хипотерапия в Конна база „Бургас“ от сертифициран специалист.Това предлагат в докладна записка общинските съветници от ГЕРБ Калояна Живковаи Димчо Грудев.

Още от 2013 г. Конната база предоставя безвъзмездно, за деца съсздравословни проблеми, лечебна езда. Въпреки товаКонна база „Бургас“ не може да бъде база за хипотерапия. За да се случи товазаниманията трябва да се провеждат от сертифициран хипотерапевт. За да бъде осигурена безопасността на децата,по време на ездата, е необходим асистент на хипотерапевта, както и специалнооборудване.

Много пациенти, родители илекари от цял свят се обръщат към хипотерапията като част от програма за рехабилитация.Терапевтите, които практикуват лечебната езда, са все по-търсени, заради добритепостижения с пациентите.Хипотерапията е ефективен алтернативенметод за терапия на деца със Синдром на Даун, детскацеребрална парализа,мускулна дистрофия, аутизъм идруги състояния и заболявания.

Децата с такивадиагнози обикновеноводят затворен живот, редовно посещавайки санаториуми и рехабилитационницентрове. А терапевтичната езда подобрява качеството им на живот – извежда ги на открито, раздвижва гии създава взаимодействие между детето и коня. Това подобрява емоционалното и физическо състояние на малкитепациенти.

„След разговор спредставители на бургаската фондация „Щедрост за живот“ стана ясно, че в градаима нужда от развитие на терапията с езда. Неправителствената организацияобединява родители на деца с мускулна дистрофия. Лечение на болестта все още няма, нопациентите могат да се поддържат със специален режим. Част от програмата е ихипотерапията. Повечето от родителите вече не посещават Конна база „Бургас“,тъй като ездата трябва да е под контрол на професионалист“, пишат съветниците вдокладната записка.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега