Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Крумова: Най-много катастрофи настъпват между 16:00 и 20:00 часа

Крумова: Най-много катастрофи настъпват между 16:00 и 20:00 часа

Крумова: "Всички ние сме уморени в края на деня, а трафикът традиционно в тези часове е по-интензивен".

Най-много пътнотранспортни произшествия в страната настъпват в часовия пояс между 16 и 20 часа. Това посочи Малина Крумова, председател на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ по време на откриването на Годишните награди за принос в пътната безопасност. 

"Всички ние сме уморени в края на деня, а трафикът традиционно в тези часове е по-интензивен. Но нека не забравяме, че в този период на годината по-рано се стъмва и видимостта е много по-малка. Това е още един фактор, който често подценяваме, и който може да доведе до фатални последствия", подчерта Малина Крумова.

По думите й не по-малко важни са и инфраструктурните подобрения. Като пример бе даде ремонтираната отсечка между Пловдив и Асеновград, на която в пъти са намалели пътните инциденти. Друг пример, за един от най-тежките участъци в страната по отношение на пътния травматизъм, е Кресненското дефиле. За последните 10 г. на отсечката с дължина от 16 км са станали над 550 тежки инцидента, а основна причина са рискови изпреварвания.

„Нивото на пътния травматизъм в България продължава да неприемливо високо. Всъщност всичко, освен заветната 0 загинали на пътя, не може да бъде устойчива цел. Затова се надявам, че заедно ще продължим да работим така, че това да се утвърждава като все по-постижима тенденция“, каза още Малина Крумова.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега