Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кубрат Пулев спечели интернационалната титла на WBA в тежка категория

Кубрат Пулев спечели интернационалната титла на WBA в тежка категория

Пред около 8000 зрители в залата българинът постигна своята 31-а победа на професионалния ринг, където Кобрата има и три поражения.

Кубрат Пулев спечели интернационалната титла на WBA в тежка категория, след като по време на боксовата галавечер в "Арена София" надви убедително украинеца Ихор Шевадзуцкий с пълно съдийско единодушие - 3:0 (117:111, 117:111, 117:111) гласа. Пред около 8000 зрители в залата българинът постигна своята 31-а победа на професионалния ринг, където Кобрата има и три поражения.

Двубоят срещу Шевадзуцкий стартира с опознавателен рунд, след което обаче Кубрат започна да вдига темпото, като не спираше да търси главата на своя съперник. Постепенно умората у украинеца също започна да си казва думата, тъй като неговото движение по ринга се забави, докато доминацията на Пулев ставаше все по-ясна. В осмия рунд българският боксьор пласира тежък десен прав в лицето на противника си, но въпреки че бе разклатен, 130-килограмовият състезател от Украйна се задържа на краката си.

Следващите няколко минути преминаха под пълното превъзходство на Кубрат, който най-накрая срещна по-сериозна съпротива едва в последните два рунда. Тогава Ихор Шевадзуцкий тръгна малко по-смело в атака, което доведе до няколко атрактивни размени на удари между него и Пулев, а при една от тях в самия край родният състезател можеше да потърси дори нокаут, но до такъв така и не се стигна.В крайна сметка Кубрат Пулев беше провъзгласен единодушно за победител в мача, а след като ръката му бе вдигната от съдията, българинът получи поздравления и от Мануел Чар, срещу когото той трябваше да се изправи в спор за "регулярната" световна титла в тежка категория на WBA.

Припомняме ви обаче, че германецът от арабски произход беше принуден да се оттегли от двубоя заради контузия на бицепса, получена по време на спаринг преди няколко седмици.Преди броени дни обаче стана ясно, че сблъсък между Пулев и Чар все пак ще има през есента, като тепърва предстои да бъде уточнено мястото на провеждане.

Източник: БНТ
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега