Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кучета водачи ще могат да влизат в институциите в Бургас

Кучета водачи ще могат да влизат в институциите в Бургас

Незрящите хора ще получат по-улеснен достъп до различни учреждения с приетата промяна в досега действащата Наредба за опазване на обществения ред. Според

Кучетата водачи нахора с увреждания вече ще могат безпрепятствено да влизат с тях в институции иобекти за обществено значение на територията на община Бургас. Това е възможно,след като Общински съвет подкрепи докладна-записка на общинския съветник МиленПетров от ГЕРБ на последното си заседание. Тя бе допълнена и от председателя наместния парламент Костантин Луков със съответните предложения.

Незрящите хораще получат по-улеснен достъп до различни учреждения с приетата промянав досега действащата Наредба за опазване на обществения ред. Според Милен Петровв последните години България все повече набляга на осигуряването на достоен инезависим живот на хората с увреждания.

„Близо 15 години внашата страна бе създадено и успешно работи училище за кучета водачи.Благодарение на тази дейност осигуряването на служебно куче за активни хора съсзрителни увреждания стана по-достъпно и броят на успешните двойки, макар ибавно, непрекъснато расте“, изтъква своите мотиви Милен Петров.

Той е отчел, че с по-широкотоизползване на кучета водачи започват да се открояват и все още неразрешенипроблеми, свързани с хармонизирането на българското законодателство по примерана напредналите в това направление държави. В България все още няма закон,уреждащ дейността на служебните кучета водачи.

„Така, след катомоето предложение бе подкрепено от колегите в Общинския съвет се създава новчлен 31а в Наредбата за опазване на обществения ред на територията на ОбщинаБургас. Според него „собствениците, наемателите и ползвателите на обекти заобществено обслужване са длъжни да осигуряват безпрепятствен достъп на човексъс зрително увреждане заедно с неговото куче водач”, коментира общинскиятсъветник от ГЕРБ.

След приетитепромени  се постига синхронизация съсЗакона за интеграция на хората с уврежданията.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега