Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Над 190 служители от 6 институции влизат за инвентаризация в данъчните складове на „Лукойл“

Над 190 служители от 6 институции влизат за инвентаризация в данъчните складове на „Лукойл“

Контролните действия ще продължат до приключване на инвентаризацията във всички обекти. След обобщаване ще бъде предоставена публична информация за резултатите.

От днес, 10.05.2024 г., в данъчните складове на  „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД и „Лукойл България“ ЕООД започнаха контролни действия на съвместни екипи от служители на Агенция „Митници“, Националната агенция за приходите, Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ - МВР, Главна дирекция „Национална полиция“ – МВР и Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“. При необходимост екипите ще търсят съдействие от Държавна агенция за метрологичен и технически надзор, както и други държавни институции и контролни органи. Това съобщиха от Министерството на финансите!

Общият брой на включените в операцията служители е над 190.Основна цел на операцията, която беше разпоредена от министър-председателя Димитър Главчев, е да бъде извършена инвентаризация чрез отчитане на физическите наличности на енергийни продукти (с код по КН 2707, 2709, 2710, 2711), включително биоетанол и биодизел, съхранявани на територията на данъчните складове, като данните бъдат съпоставени с материалната отчетност по чл. 74 - чл. 76 от Правилника за прилагане на Закона за акцизите и данъчните складове.

Операцията обхваща данъчните складове на двете компании, представляващи петролни бази на територията на областите София – град, Софийска област, Стара Загора, Варна, Русе, Пловдив, Бургас, както и данъчните складове, управлявани от Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“.

Контролните действия ще продължат до приключване на инвентаризацията във всички обекти. След обобщаване ще бъде предоставена публична информация за резултатите.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега