Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кукери гонят злото и играят благотворително за Роси в "Меден рудник"/Снимки и видео/

Кукери гонят злото и играят благотворително за Роси в "Меден рудник"/Снимки и видео/

Припомняме, че днес кукерите играят за благотворителната кампания в помощ на Роси, млада майка на две момиченца, която се бори с диагнозата десмоиден тумор в тънките черва.

Кукери плъзнаха из бургаския к-с "Меден рудник" от рано тази сутрин. Те обикалят къщите, играейки ритуални танци за прогонване на злото и зимата, и за привличане на здраве и берекет, предава репортер на "PoligrafF".






Маскирани като цар, "булка" и младоженец, лекар и медицинска сестра, циганин, мечка, полицай и други персонажи, под звуците на тъпан и гайда, те бяха дарявани от местните жители с вино, храна, лакомства и пари. Във всеки дом кукерите изпълняваха различни битови и комични сцени. Организатори на празника са местната група “Козият рог”. Маршрутът започна от дома на Царя на бул. "Захари Стоянов" и ще приключи с ритуала „Заораване“ в 17.00 часа на кръстовището на ул. „Кооператор” и ул. „Петрова нива” /в близост до бившето „Опитно поле”/. 









Припомняме, че днес кукерите играят за благотворителната кампания в помощ на Роси, млада майка на две момиченца, която се бори с диагнозата десмоиден тумор в тънките черва. Росица Владимирова се нуждае от средства за лечение, тъй като след две операции в България се установява, че тук не могат да ѝ помогнат повече и я насочват към Турция. Там лекарите дават шанс за операция и терапия, но средствата, които са необходими, са непосилни за семейството. 



В благотворителната инициатива се включват и изпълнителите от оркестър „Бургас“ с фолклорен концерт преди ритуала „Заораване“ - в 15.30 часа, на кръстовището на ул. „Кооператор” и ул. „Петрова нива”.






Още снимки може да намерите по-късно и в официалната ни фейсбук страница - ТУК!

Публикувахте от PoligrafF.net в Събота, 17 февруари 2024 г.
------

 

Публикувахте от PoligrafF.net в Събота, 17 февруари 2024 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега