Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Кунева - президент, ако изборите бяха днес

Изследване сочи, че всеки девети би продал гласа си за 100 лева
Кунева - президент, ако изборите бяха днес

Ако изборите за президент са днес Меглена Кунева и кандидатът на ГЕРБ биха имали по 38 % подкрепа.

Ако изборите за президент са днес Меглена Кунева и кандидатът на ГЕРБ биха имали по 38 % подкрепа. Гражданският кандидат за президент Меглена Кунева има най-големи шансове за победа на предстоящите избори.

Според данни от национално представително проучване на социологическа агенция „Медиана”, Меглена Кунева и кандидатът на ГЕРБ биха получили по 38 % от гласовете на първи тур. Кандидатът на БСП Ивайло Калфин би имал 31 %.

„Президентските избори ще се решат на два тура”, коментира Кольо Колев, директор на „Медиана”. Проучването, което е извършено в периода 23-27 юли 2011 г., показва, че трима политици имат по-висок рейтинг от министър-председателя Бойко Борисов. Един от тях е Меглена Кунева, която има 43 % рейтинг срещу 41 % на премиера.

Предупреждението на Инициативния комитет на гражданските кандидати за президент и вицепрезидент Меглена Кунева и Любомир Христов, че има опасност предстоящите избори да бъдат манипулирани, се потвърждава и от изследването, според което 37 % от интервюираните смятат, че изборите наесен няма да са честни. Само 15 на сто са уверени, че вотът няма да се компрометира.

За 100 лв. всеки девети българин би продал гласа си на предстоящите избори, а 15 % от хората биха го направили срещу 300 лева. Колев обаче отбелязва, че много повече граждани са готови да поискат пари срещу гласа си.   Тревожни са и данните от проучването, че всеки седми гласоподавател може да бъде преследван, заради политическите си убеждения.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега