Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Kухните в бургаските детски градини с последно поколение конвектомати

Kухните в бургаските детски градини с последно поколение конвектомати

Община Бургас ще закупи последно поколение готварски конвектомати за кухните в детските градини. Новата инвестиция е част от програмата за здравословно хранене, която се въвежда по инициатива на кмета Димитър Николов.

Община Бургас ще закупи последно поколение готварски конвектомати закухните в  детските градини. Новатаинвестиция е част от програмата за здравословно хранене, която се въвежда по инициатива на кмета Димитър Николов.Първоначалноще бъдат закупени 4 конвектомата за 4 детски градини. Поетапно  ще бъдат оборудвани снови уреди и останалите ЦДГ и ОДЗ.

Избраният модел конвектомати е скомбинирани функции за печене и  готвенена пара. Уредите имат и USB с 80програми – рецепти, обясни инж. технологът Яна Маркова, гл. експерт в ОбщинаБургас. Освен това конвектоматите са самопочистващи и със самостоятелнааспирация. Предвидено е да бъдат закупени специални тави за новите уреди,включително за риба.Врамките на програмата ще бъдат подменени, където е необходимо,  готварски печки, фурни на няколко нива ипрофесионални котлони.

Община Бургас осигури такива уреди на част от детскитеси заведения през 2010 г.Тогавабяха закупени още тестобъркачки, миксери, картофобелачки, зеленчукорезачки. Част от тях се подменятпрез няколко години  със средства на Общинатаили от бюджета на детските заведения.

„Кухненскотооборудване в детските градини в Бургас е на добро ниво, но допълнителното оборудванена места ще е от полза“, констатира водещиятспециалист в здравословното хранене и диетиката проф. Стефка Петрова. Тя посетиняколко детски заведения, заедно с директора на дирекция „Образование“ ВеселинаТаралова и Яна Маркова.  По време на посещенията бе обсъдена възможносттаза организиране на срещи с родителите на деца от градините, където да сепредставят и дискутират правилата за здравословно хранене.   

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега