Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

КЗП: Внимавайте с разновидностите на пакетите "All Inclusive"

КЗП: Внимавайте с разновидностите на пакетите "All Inclusive"

Макар терминът да е дефиниран в закона, често търговците го използват в наименования на нереалистични пакети и оферти, които могат да бъдат и подвеждащи.

Внимавайте с разновидностите на пакетите "All Inclusive". Това призовават от Комисията за защита на потребителите в навечерието на летния сезон, когато започва и планирането на летните отпуски. Макар терминът да е дефиниран в закона, често търговците го използват в наименования на нереалистични пакети и оферти, които могат да бъдат и подвеждащи.

"Следим внимателно, дорив момента разглеждаме такива казуси с лек опит да бъдат правени отстъпления.Например, пак е All Inclusive, но да речем Light. Тогаваима вероятност в предложения пакет да не се включва всичко онова, което сеизисква по закон за All Inclusive”, предупреди председателят на КЗП - Димитър Маргаритов в ефира на BG On Air.

Междувременно се появяват и противоположни пакети с надграждания върху термина All Inclusive – Ultra AllInclusive, All Inclusive VIP идруги подобни."Когато отговарят на изискванията и освен това добавят и допълнителнинеща, няма лошо", коментира Маргаритов, но призова потребителите да бъдат бдителни.

Във връзка с другаактуална лятна тема – тържествените събития, сред които и започващитеабитуриентски балове, Маргаритов препоръча винаги да се сключват договори, дасе изискват и пазят платежните документи. При свързани с определена дата събития, има риск да се прояви недобросъвестно поведение на търговците – когато организацията е в такава фаза, че няма как да се откажете от договора, да изискат нерегламентирано допълнителни суми в последния момент.

"Например, договорене кетъринг, но се оказва, че трябва да се заплати и за транспорта. Или пък за наемането на инвентар. Също при услуги като направатана прическа, грим, дрехи – неща, за които няма как да реагирате, защото неразполагате с достатъчно време. И този свършен факт принуждава потребителите даизвършват непланирани допълнителни разходи, което е нелоялна търговска практика”,разясни Маргаритов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега