Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Лавров: Не планираме да нападаме други страни, не сме нападали и Украйна

Лавров: Не планираме да нападаме други страни, не сме нападали и Украйна

На въпрос за бомбардировката на болницата в Мариупол, той посочи, че медиите не са представили балансирано случилото се вчера и че в сградата не е имало пациенти и тя е била под контрола на украинските „радикали”. Лавров обясни, че преди три дни руската делегация е съобщила на Съвета за сигурност на ООН, че болницата е била „превзета” от украински радикали и „всички майки и медицински сестри са били изгонени от там”.

Ние не планираме да нападаме други страни, не сме нападали и Украйна. В Украйна се създаде ситуация, която създава преки заплахи за Руската федерация. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров на пресконференция след срещата си в Анталия с украинския външен министър Дмитро Кулеба и турския външен министър Мевлют Чавушоглу в Анталия, цитиран от световните агенции. Според него вече има данни, че за този месец е имало планирана офанзива в Донецк и Луганск.

Руският външен министър съобщи, че двамата с Кулеба са обсъдили възможността за среща между президентите на Русия Владимир Путин и на Украйна Володимир Зеленски. Преговорите между Путин и Зеленски не бива да бъдат среща заради самата среща, каза Лавров.

Той заяви, че по време на срещата са обсъдени хуманитарни въпроси, действията на войските за защита на цивилното население, коридорите за евакуация, доставките на храни и стабилността на цените в Европа. На въпрос за бомбардировката на болницата в Мариупол, той посочи, че медиите не са представили балансирано случилото се вчера и че в сградата не е имало пациенти и тя е била под контрола на украинските „радикали”. Лавров обясни, че преди три дни руската делегация е съобщила на Съвета за сигурност на ООН, че болницата е била „превзета” от украински радикали и „всички майки и медицински сестри са били изгонени от там”.

"Напомнихме на Украйна, че Русия е представила предложенията си", посочи Лавров и добави, че Москва очаква отговор. "Демилитаризацията на Украйна е необходима и това не бива да се бави", заяви още Лавров. „Ние желаем дипломацията да решава всички въпроси, на този път ясно обяснихме, че е необходима демилитаризация на Украйна, денацификация на Украйна е необходима, и това не бива да се бави. Защото заплахата, която се създава на тази територия за Русия – пряка военна, културна, информационна заплаха, езикова, цивилизационна, тя вече придоби абсолютно разбираем и неотложен характер“, каза руския министър. Лавров заяви също така, че не вярва да започне ядрена война. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега