Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Лекарите нямали вина за отрязаната ръка на мъжа от Провадия

Лекарите нямали вина за отрязаната ръка на мъжа от Провадия

Лекарите, извършили коронарографията на 42-годишния Милко Михалев от Провадия, заявиха, че са извършили манипулацията по медицинските стандарти и че нямат вина за последващата ампутация на ръката на пациента, предаде "Дарик".

Лекарите, извършили коронарографията на 42-годишния Милко Михалев от Провадия, заявиха, че са извършили манипулацията по медицинските стандарти и че нямат вина за последващата ампутация на ръката на пациента, предаде "Дарик". Пред журналисти в Националния пресклуб на БТА управителят на специализираната болница за кардиология във Варна доц. д-р Спас Спасков заяви, че няма основание да се демонизират нито метода на коронарографията, нито екипът в клиниката, извършил процедурата.

Това е диагностичен метод, чрез който се разбира дали в артериите има плаки или стеснения, а пациентът е предразположен към инфаркт и затова направихме процедурата, каза кардиологът д-р Ина Парашкевова. От клиниката отрекоха, че манипулацията е изписана, за да се източат пари от НЗОК. Пациентът не е имал оплаквания по време на престоя си, а лекуващите го не са регистрирали нередности при извършените манипулации и проблеми в здравословното му състояние.

Тридесет часа след като е бил изписан от болницата, Михалев се е върнал заради изтръпване на дясната си ръка. Тогава лекарите са го препратили към съдовата хирургия на болницата "Св. Марина" във Варна. Екипът на клиниката заяви, че не могат да предполагат как са се появили усложненията на пациента, дали той е спазвал изискванията да не натоварва ръката си, както и какви действия са предприели колегите им от "Св. Марина".

42-годишният Милко Михалев от Провадия загуби дясната си ръка вследствие на коронарография, припомня "Дарик". Проверка на Изпълнителна агенция "Медицински одит" по случая показа извършени нарушения при лечението му. Предварителните констатации бяха, че не е снета подробна анамнеза, не са съобразени придружаващите заболявания (артериална хипертония, хемороидална болест) и не са назначени всички необходими изследвания (ехокардиография, кръвни изследвания), преди пациентът да бъде насочен за интервенционално лечение.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега