Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Лекарите от Бургас искат ясни правила и пари

Лекарите от Бургас искат ясни правила и пари

Лекари и медицински сестри от Бургас подкрепиха националните протестни действия на работещите в сферата на здравеопазването.

Лекари и медицински сестри от Бургас подкрепиха националните протестни действия на работещите в сферата на здравеопазването. Исканията, които те отправиха са за по-добро финансиране на здравеопазването, както и за ясни правила, по които да работят. Според председателя на лекарската колегия в Бургас д-р Здравко Димитров парите за следващата година са крайно недостатъчни. Според него това е бюджет на статуквото. "В момента в здравеопазването влизат 3,9 от брутния вътрешен продукт на страната. Това е много под средното ниво за Европейските страни”, каза д-р Димитров."Омръзна ни всяка година да излизаме да протестираме на вятъра. Никои не ни чува", казаха медицински сестри и допълниха, че всеки ден са изправени пред дилемата дали да не си тръгнат от системата. Според лекарите вече 10 години здравеопазването куца на едно и също място". "Качествените здравни услуги трябва да са подплатени с добро финансиране", коментират още лекарите.

Междувременно Министерството на здравеопазването преведе 20 млн. лв. на болниците за дейностите, които финансира, съобщи министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов, предаде агенция КРОСС. Сред тях са интензивни грижи, спешна помощ, хемодиализа, психиатрия, ТЕЛК и други. С тези средства ще се покрият на 90% дължимите плащания за месеците юли, август и септември. До края на годината ще бъдат разплатени и останалите около 25 млн. лв., каза министърът. В средата на годината средствата на ведомството бяха намалени от 706 млн. лв. на 570 млн. лв. Поради аналогични проблеми през 2009 г. бяха прехвърлени и неразплатени задължения за 2010 г. Тези обстоятелства поставиха здравното министерство в невъзможност да извършва в срок всички дължими плащания.    

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега