Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

„Лешникотрошачката“ отново на бургаска сцена

„Лешникотрошачката“ отново на бургаска сцена

Освен солистите и ансамбъла на балета на Държавна опера – Бургас, в сценичната феерия в петък в Зала Опера ще вземат отново участие и възпитаници от Детски балетен театър “Капка“.

В края на успешната и наситена със събития 2021-ва година за Държавна опера – Бургас, бяха представени два празнични спектакъла на „Лешникотрошачката“, музика на П. И. Чайковски, постановка и режисура – проф. Хикмет Мехмедов. Балетната феерия е сътворена по популярната приказна история на Е.Т. Хофман Чрез средствата на изящното танцово изкуство, на 18-и февруари, петък, от 19 часа артистите от балетната трупа на Бургаската опера ще разкажат отново историята на Маша, приключенията й във вълшебния свят на сънищата и приказната метаморфоза, превърнала Лешникотрошачката в принц, с когото преживяват чудни приключения. Балетната постановка на проф. Хикмет Мехмедов е еманация на най-доброто от класическата школа, добавяйки мекота, финес и вкус към детайлите, които изграждат изящната цялостна визия.

Освен солистите и ансамбъла на балета на Държавна опера – Бургас, в сценичната феерия в петък в Зала Опера ще вземат отново участие и възпитаници от Детски балетен театър “Капка“. Приказната сценография и изящните костюми са създадени от художника Радостин Чомаков, репетитор на постановката е Галина Калчева, помощник-режисьор – Петър Тихолов.

Красивата история за Маша и Принца ще пресъздадат солистите: Маша и Лешникотрошачката ще бъдат Емона Георгиева /гост/ - дебют и Теодор Цаков /той се представи във втория спектакъл на най-известния коледен балет през м. декември на бургаска сцена/. Като Черната кралица ще се превъплъти Яна Бердута, В образа на Дроселмайер влиза Светлан Николов, Фриц ще бъде отново Александра Раева от Детски балетен театър „Капка“ – талантливата Алекс направи успешен дебют в ролята през м. декември на сцената на Бургаската опера, като игра и в двата празнични спектакъла на „Лешникотрошачката“. Приятелки на Маша ще са Ива Овчарова и Натали Иванова, Майката на Маша – Анелия Иванова. В атрактивните ансамбли участват: Испански танц – Лая Рамон и Кирил Филипов, Индийски танц – Елена Георгиева, Бианка-Хелън Джованели и Стоян Фъртунов, Китайски танц – Даниела Туртуманова-Стоянова и Даниел Тичков, Руски танц – Ивана Фиалковска, Мария Габарова, Патрисия Соарес и Стефан Типиков, Розов валс – Анелия Иванова, Натали Иванова, Лая Рамон, Даниела Туртуманова-Стоянова, Даниел Тичков, Кирил Филипов, Стоян Фъртунов, Стефан Типиков, „Снежинки“ - солистки: Лая Рамон и Натали Иванова.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега