Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Летящ старт за двама нашенци на вело тура в "Слънчев бряг"

Летящ старт за двама нашенци на вело тура в "Слънчев бряг"

Двама ​българи спечелиха лидерските фланелки в пролога на стартиралия днес в КК "Слънчев бряг" силен международен колоездачен тур "Мемориал Димитър Янков". Румънецът Лулиан Гаче облече третата лидерска фланелка.

Двама ​българи спечелиха лидерските фланелки в пролога на стартиралия днес в КК "Слънчев бряг" силен международен колоездачен тур "Мемориал Димитър Янков". Младежките национали на пловдивския колоездачен клуб „Цар Симеон 1898"  Николай Генов и Адриян Беев грабнаха първите места в своите серии на атрактивния пролог по улиците на морския курортен комплекс и заслужено облякоха екипите за активност и за катерачи. Румънецът Лулиан Гаче облече третата лидерска фланелка.

12 отбора от 6 нации се пуснаха днес в престижната надпревара, която се провежда за трета поредна година в памет на известния бизнесмен, общественик, доайен на съвременния български туризъм Димитър Янков. Заради обилните дъждове и бури в цялата страна вчера два от отборите, които предварително са заявили участие, не пристигнаха.

Така точно 67 колоездачи ще застанат на старта следобед в центъра на Несебър, от където тръгва първия​т​ етап от състезан​ието. Той е с дължина на трасето 86 километра и ще премине от Несебър през Ахелой, Каблешково, Брястовец​,​ Рудник и обратно. 

И тази година стартът е четиридневен и освен пролога, включва още три състезателни етапа, като общата дължина на трасето е над 250 км с  два общи старта, както и атрактивен колокритериум по алеите на курорта в последния състезателен ден от надпреварата – за купа "Казино Хризантема".

Старт-финалът на колокритериумът в неделя пък е пред емблематичния хотел "Хризантема", като мястото не е избрано случайно. Хотелът е известен със своята "зелена алея на спортната слава", в която се извисяват борчета, засадени от легендата в световното колоездене Еди Меркс - най-добър колоездач в историята, и от българската олимпийска шампионка Румяна Нейкова. Критериумът обаче няма да бъде валиден за крайното класиране, а ще бъде повече за атракция на гостите на курорта и състезателите. 

Международният колоездачен съюз U.С.I. определи българина Любослав Венков да бъде главен съдия на тура. Организатори отново са най-големият хотелиерски холдинг – Хотелско дружество “Слънчев бряг хотел Холдингс”, Българският колоездачен съюз и община Несебър.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега