Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Линейният ускорител ще работи и по Здравна каса

Линейният ускорител ще работи и по Здравна каса

До няколко седмици бургаските пациенти ще могат да ползват новия линеен ускорител в Онкологичния център по две клинични пътеки. Новината бе съобщена от д-р Радостин Дичев, управител на Комплексен онкологичен център Бургас.

До няколко седмици бургаските пациенти ще могат да ползват новия линеен ускорител в Онкологичния център по две клинични пътеки. Новината бе съобщена от д-р Радостин Дичев, управител на Комплексен онкологичен център Бургас.

За последните три години Община Бургас е вложила близо 10 млн. лв. за подобряване на условията и закупуване на модерна високоефективна  апаратура за лечение на хората, с онкологични заболявания."Нашата цел е бургаският онкодиспансер да се превърне във водещ регионален център за лечение на раковите заболявания, а всички нуждаещи се да могат да получат качествена медицинска услуга тук, на място. Имаме желание да се борим за финансирането на проект за осигуряване на Позитронна емисионна томография и циклотрон за производство на изотопи. Това ще даде възможност за най-ранна диагностика и профилактика". Това е мнението на кмета Димитър Николов.

През последните шест години усилията на Община Бургас са фокусирани към лъчелечението. През 2008 година бе подновена апаратурата за провеждане на полудълбока и повърхностна рентгенова терапия.  От 2011 година в Онкологичен център Бургас вече работи  16-срезов скенер, с планираща система за лъчелечение и 3D визуализация.Основната инвестиция в онкодиспансера бе направена след спечелването на европейски проект за "Реконструкция и оборудване на Комплексен Онкологичен Център - Бургас".

Той е на стойност 6,5 милиона лева  и включва доставка на линейния ускорител и изграждане на специализирано помещение - бункер, в което да се извършва лъчелечението.Мултимодалният линеен ускорител ще провежда лъчетерапия на онкологично болни пациенти с всякакви видове ракови заболявания. Той е със система за планиране на лъчелечението, позволяваща използването и наслагването на данни от образно-диагностични уредби.

Разполага с няколко компютърни станции и локална мрежа за обмен на лъчетерапевтична информация, с технологично оборудване за въвеждане на системата в клинична експлоатация.До края на тази година ще завърши и изграждането на нова онко поликлиника с хоспис.Тук ще бъдат разположени кабинетите , микробиологичната лаборатория, медицинския архив и складовите помещения. На последния етаж ще бъдат разположени 16 легла, по две в стая.

Те ще осигуряват палиативни грижи на термално болни онкологични, съобщи зам. кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян. Той пожела воля на пациентите, борещи се с тежкото заболяване и благодари на лекарите и неправителствените организации, които ежедневно водят битка срещи рака.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега