Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Лишените от свобода в Бургас и Сливен ще четат Вазов, Балзак, Вапцаров и Гришам

Лишените от свобода в Бургас и Сливен ще четат Вазов, Балзак, Вапцаров и Гришам

Над 450 книги, енциклопедии и списания бяха дарени от местни прокурори.

Иван Вазов, Захари Стоянов, Йордан Йовков, Никола Вапцаров, Антон Дончев, Алеко Константинов, Емилиян Станев, Дан Браун, Джон Гришъм, Робърт Лъдъм, Стивън Кинг, Онре Дьо Балзак, Александър Дюма, Оскар Уайлд - това са само част от именитите писатели, чиито произведения ще намерят място в библиотеките на затворите в Бургас и Сливен.

Над 450 книги, енциклопедии и списания бяха събрани от прокурорите в Бургаско в рамките на кампанията на Апелативното обвинение по случай 20-ата му годишнина. Символичното предаване на дарението бе осъществено днес в Съдебната палата. "Един ден прочетох книга и целият ми свят се промени" - с този цитат от нобеловия лауреат Орхан Памук заместник-апелативният прокурор на Бургас Иванка Козарова даде начало на кратката церемония.

"Книгите са нещо, с помощта на което миналото и настоящето общуват с нас. Те са и начин на общуване между групи, култури и народи, а това е невероятно богатство. Книгите могат да ни върнат вярата, ако сме я загубили, могат да ни дарят нов заряд за следващото утре и да донесат спокойствие и разум. Вярвам, че книгите ни правят по-добри, по-състрадателни и по-успешни.“ добави още Козарова, която бе основен инициатор на благотворителната инициатива.

Апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров подчерта, че дарената литература е изключително подбрана, като в нея освен световната класика има книги на български автори, енциклопедии и научна литература. 

"Чрез тази инициатива искаме да допринесем за културата и социализацията на лишените от свобода", каза Петров. Той добави, че инициативата ще се превърне в ежегодна и книги ще бъдат дарявани всяка пролет.

Дарението бе прието от началника на Затвора гр. Бургас старши комисар Бранимир Мангъров, който съобщи, че във всички корпуси на Бургаския затвор има хора, които ходят на училище в специално обособени класни стаи. По неговите думи получените книги ще бъдат добре дошли както за учениците, които ще имат с какво да се образоват извън учебните часове, така и за останалите лишени от свобода. Мангъров добави още, че предоставената литература ще попълни библиотеката на Бургаския затвор, като само в основния корпус има над 3 000 тома.

Литература бе дарена и на Затвора гр. Сливен, като книгите бяха събрани от магистрати от Окръжна прокуратура – Сливен и предоставени от говорителя на прокуратура в града Руси Русев. Дарението бе прието от началника на Затвора гр. Сливен старши комисар Йордан Данев и от Сийка Павлова – началник сектор „Социална дейност и възпитателна работа“.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега