Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Лишените от свобода в Бургас ще четат Роулинг, Куелю, Маркес, Булгаков и Терзийски

Лишените от свобода в Бургас ще четат Роулинг, Куелю, Маркес, Булгаков и Терзийски

Над 220 книги, енциклопедии и учебници ще попълнят рафтовете на библиотеката на Затвора в Бургас.

Над 220 книги, енциклопедии и учебници ще попълнят рафтовете на библиотеката на Затвора в Бургас. Произведенията са предоставени от прокурори и следователи от Апелативен район – Бургас в рамките на превърналата се в традиционна инициатива на Апелативната прокуратура в  града за даряване на книги за потребностите на лишените от свобода.

Сред дарените книги има творения на Николай Хайтов, Георги Господинов, Валери Петров, Людмила Филипова, Калин Терзийски, Мирела Иванова, Рангел Вълчанов, Андрей Пантев, Богомил Райнов, Петър Бобев, Свобода Бъчварова, Умберто Еко, Дан Браун, Габриел Маркес, Мери Шели, Ъруин Шоу, Джон Гришам, Клайв Каслър, Съмърсет Моъм, Робърт Лъдлъм, Михаил Булгаков, Айзък Азимов, Паулу Коелю и много други.

Произведенията бяха дарени днес, а дарителският акт бе подписан от г-н Любомир Петров - Административен ръководител на Апелативна прокуратура – Бургас и г-н Бранимир Мангъров - Началник на Затвора в морския град.

Г-н Петров съобщи, че представените днес книги са дарени от прокурори от Апелативна прокуратура – Бургас, Окръжните прокуратури и следствени отдели в Бургас и Ямбол, както и от Районните прокуратури. Прокурори и следователи от Сливен също събират книги, които ще бъдат предоставени за ползване на Затвора в града.

"Даряваме световната класика, българската класика, научнопопулярни издания и енциклопедии. Събрани са произведения от много високо ниво и се надяваме те да бъдат полезни за ограмотяването, образованието и социализацията на лишените от свобода", каза г-н Любомир Петров. Той изказа благодарността си към магистратите дарили книги и изрично към неговия заместник г-жа Иванка Козарова, по чиято идея са събрани произведенията.

"Надявам се подбраните произведения да предизвикат интерес. Чрез тях Апелативна прокуратура – Бургас се старае да подпомогне корекционната дейност на администрацията в затвора, тъй като една от основните цели на наказанието е превъзпитание в спазване на законите и добрите нрави“, каза г-жа Козарова. Тя отбеляза още, че книгите са не само едни мъдри съветници, но и търпеливи учители, а понякога и най – верните ни приятели.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега