Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Литийно шествие с чудотворната икона тръгна от Бачковския манастир

Литийно шествие с чудотворната икона тръгна от Бачковския манастир

Стотици миряни преспаха в района на Бачковския манастир, за да се включат рано тази сутрин в литийно шествие, което по традиция започва винаги на втория ден на Воскресение Христово.

Стотици миряни преспаха в района на Бачковския манастир, за да се включат рано тази сутрин в литийно шествие, което по традиция започва винаги на втория ден на Воскресение Христово. След тържествена служба сутринта миряните изнесоха на ръце чудотворната икона на Света Богородица от централния храм на обителта и всички ще извървят около 5 километра, докато стигнат до скални параклис в местността „Клувията".

Легендата гласи, че самата Чудотворна икона е открита от две овчарчета именно на това място. По традиция  Чудотворната икона престоява до 16.00 часа следобед, а на място се отслужва водосвет за здраве. Богомолци чакат с нетърпение този ден, защото вярват, че тази лития и молитвите на Светли понеделник пред чудотворната Богородична икона носят изцеление и благодат на вярващите.

Близо до мястото, където е открита иконата, извира Аязмо с лековита вода, за което се вярва, че много болни и недъгави хора са получили изцеление.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега