Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Лодкостоянката в „Крайморие“ вече е най-модерното съоръжение за акостиране в региона

Лодкостоянката в „Крайморие“ вече е най-модерното съоръжение за акостиране в региона

Община Бургас реализира още няколко важни проекта, с които модернизира рибарското пристанище в „Сарафово“ и лодкостоянката при Ченгене скеле.

Лодкостоянката в бургаския квартал „Крайморие“ вече е най-модерното съоръжение за акостиране на малки плавателни съдове в региона. Пристанът е оборудван с 4 зарядни станции за електрически лодки, които ще предоставят на техните собственици и капитани възможността за бързо и удобно зареждане на плавателните съдове. Две от станциите са монтирани на кея, а другите – до офис сградата на обекта.

Новите зарядни станции превръщат лодкостоянката в квартал „Крайморие“ в своеобразен хъб за електрически лодки, които не замърсяват околната среда.


Снимка: Община Бургас

Осигуряването на новите съоръжения е по проект на Община Бургас за подобряване на условията за рибарите и модернизация на кея. Проектът е финансиран със средства от Европейския фонд за морско дело и рибарство и републиканския бюджет.

В процеса на модернизация на лодкостоянката бяха монтирани соларни панели за топла вода за удобство на хората, които ползват и посещават кея.


Снимка: Община Бургас

Чрез внедряването на иновативните технологии Община Бургас изпълнява своята политика за намаляването на въглеродните емисии в атмосферата като част от мерките за опазване на околната среда.

След изграждането на лодкостоянката в „Крайморие“ бе осигурено и водолазно оборудване, предназначено за поддържане на подводните съоръжения и почистване на морското дъно от отпадъци. Пристанът разполага със специална кофа за автоматично захващане на плаващите отпадъци в неговата акватория. Осигурен бе и допълнителен понтон, чрез който се увеличи капацитетът на пристана за прием на плавателни съдове. Механизмът на понтона позволява той лесно да бъде преместван на различни места в обекта.

Община Бургас реализира още няколко важни проекта, с които модернизира рибарското пристанище в „Сарафово“ и лодкостоянката при Ченгене скеле.

За пристана в „Сарафово“ са осигурени 12 броя понтонни кейове с дължина 12 и ширина 2,5 метра. Чрез тях капацитетът на пристанището се увеличи с още 100 места за плавателни съдове. Закупени и монтирани са още 50 броя фингери и един пешеходен пасарел. Осигурен е верижен багер, който се използва за почистване на отпадъци и водорасли, както и радиостанции за комуникация при извършване на различни дейности.

Лодкостоянката в Ченгене скеле е оборудвана с два нови понтона по 12 метра и 8 броя фингера. За нуждите и обслужването на дейността на кея е закупена 9-метрова лодка, телескопичен челен товарач с прикачен инвентар, пароструйка, водоструйка, специализирано машинно оборудване за ремонтна работилница, бензинов преносим генератор за аварийно електроподаване и 10 радиостанции.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега