Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Лудогорец изпусна да вземе нещо от визитата на Фенербахче

Лудогорец изпусна да вземе нещо от визитата на Фенербахче

Лудогорец игра смело, надъхано и силно и може да съжалява, че изгуби с 1:3 от Фенербахче в дебюта на новия си стар треньор Георги Дерменджиев.

Лудогорец игра смело, надъхано и силно и може да съжалява, че изгуби с 1:3 от Фенербахче в дебюта на новия си стар треньор Георги Дерменджиев. Пред адската атмосфера на препълнения „Шюкрю Сарачаоглу“ българите, които изглеждаха като преобразени, имаха няколко много чисти положения, но в крайна сметка класата на домакините, а и сериозният късмет, който имаха, им помогна да запишат 18-ата си поредна победа от началото на сезона от 18 срещи.

В своя трети дебют начело на разградчани Георги Дерменджиев заложи на доста любопитен състав. На вратата започна Симон Слуга, който като цяло е титулярът от началото на този сезон. Пред него в зашита излязоха Аслак Фон Витри, Сонко Сундберг, помилваният от новия наставник Оливие Вердон и капитанът Антон Недялков, който игра в европейски мач за първи път от февруари.

В халфовата линия бепе най-интересно, защото там Дерменджиев бе пoставил трима вместо обичайните двама полузащитници и така Педро Нареси влезе редом до титулярите Якуб Пьотровски и Клод Гонсалвеш. Напред също действаха трима – Руан водеше атаката, подкрепен по крилата от Кайо Видал и Бърнард Текпетей, който също напоследък бе загубил доверието на вече бившия треньор Ивайло Петев.

В състава на Фенербачхе го нямaше голямата звезда Един Джеко, но пък там бяха Душан Тадич, Фред и Мичи Батшуай.В 3-ата минута Бърнард Текпетей стреля от фаул, топката се отби в стената, но попадна на крака на Клод Гоналсвеш, който стреля добре, но в аут. Последва отлична атака за „орлите“. Недялков изведе Руан, той финтира двама зашитници и шутира, но Егрибаят спаси. После той се намеси лесно и след удар на Пьотровски. Домакините отговориха с изпълнение на Тадич, но в аут. В 17-ата минута Пьотровски намери отлично Кайо Видал в наказателното поле, но бразилецът се засуети и пропусна отличен шанс. След 20 минути игра доста лошо във въздуха се сблъскаха Мигел Креспо и Бърнард Текпетей. Наложи се намеса на лекарските екипи, като за шастие и двамата продължиха срешата.

В 26-ата минута домакините застрашиха сериозно вратата на Лудогорец, но Симон Слуга внимаваше и отклони с ръка, точно толкова, колкото да затурдни Душан Тадич. Гостите отговори с удар от около 20 метра на Пьотровски – в аут. Следвайки линията на двуострия мач Душан Тадич отново стреля с глава, но не уцели вратата.Фенербахче поведе в 42-ата минута, Тогава след грешка при разгираването, турците отнеха и направиха бърза контраатака. Тя бе завършена голово от белгийския национал Мичи Батшуай. Преди попадението обаче Педро Нареси, който се връщаше в защита, се сблъска със съдията Гийермо Куадра Фернандес. Заради това и футболистите на Лудогорец потърсиха обяснение след попадението на Батшуай, защото в такива случаи играта може да бъде спряна от съдията. Всичко завърши с жълт картон за Нареси.В началото на втората част Текпетей стреля добре, но след намеса на зашитник на домакините топката излезе в корнер. След неговото изпълнение Вердон би с глава, но в аут. В 52-ата минута Фенербахче поведе с 2:0. Точен бе Миха Зайц. Само ще отбележим, че това бе гол номер 50 за турския гранд от началото на сезона, а сме все оше октомври. И към това попадение футболистите на Георги Дерменджиев имаха претенции, защото играч на „фенерите“ стоеше точно преди вратаря Симон Слуга, макар и паднал. И този път обаче българските претенции не бяха приети.

Лудогорец върна едно попадение в 65-ата минута. След изпълнение на ъглов удар Педро Нареси опита задна ножица, топката се отби в крака на Родриго Бекао и се озова в мрежата на турците.В 70-ата минута, в търсене на изравняване, Дерменджиев направи двойна смяна, пускайки в игра Квадво Дуа и Спас Делев, изкарвайки от терена Руан и Кайо Видал. Десетина минути преди края на мача Батшуай можеше да вкара втория си гол в срешата, но бе спрян от Симон Слуга.

Лудогорец беше изключително близо до изравняване в 83-ата минута. Текпетей избяга на защитата на „фенерите“ отдясно и стреля, вратарят на турците спаси, но топката отиде към Квадво Дуа, който обаче не успя да я засече в празната врата. До края Георги Дерменджиев направи офанзивна смяна, вадейки Гонсалвеш и пускайки вместо него Доминик Янков. Именно националът можеше да изравни, като Квадво Дуа стреля мощно, стражът на Фенербахче не се намеси добре и топката стигна до Янков, който не успя да отиграе с едно докосване. Малко след това Текпетей стреля с ляв крак, но право във вратаря. Точка на спора сложи Миха Зайц, който вкара копие на първото си попадение, в продължнеието на срещата.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега